Több mint 50-en haltak meg a dél-afrikai árvizek miatt

2019.04.24. 12:07

Több mint 50 halottja van Dél-Afrika déli és keleti részén a heves esőzések következtében kialakult árvizeknek és földcsuszamlásoknak - közölték a hatóságok szerdán.

KwaZulu-Natal tartományban a mentési munkálatokban részt vevők összeomlott lakóházakban és más épületekben kutattak túlélők után.

Ebben a tartományban eddig 51 halottról számoltak be a hatóságok, az SABC közszolgálati televízió tájékoztatása szerint pedig a Kelet-Fokföld tartományban legkevesebb három ember meghalt a természeti csapásban.

Több mint 50 halottja van Dél-Afrika déli és keleti részén a heves esőzések következtében kialakult árvizeknek és földcsuszamlásoknakForrás: AFP/Rajesh Jantilal

A térségben napok óta heves esőzések voltak, de a hatóságok még hétfő este se számítottak arra, hogy ilyen súlyos következményei lesznek a sok csapadéknak - ismerte el Lennox Mabaso, a tartományi kormányzat szóvivője.

Hozzátette, hogy víz alá került épületek dőltek a bent lévő emberekre, másokat pedig elsodort az ár. A helyi sajtó azt írta, hogy Durban kikötővárosban és környékén utakat zárt el a víz.

Az Umhlatuzana hindu templom Durbantól délre az esőzések utánForrás: AFP/Rajesh Jantilal