A német titkosszolgálat volt főnöke Merkel ellen kampányol a CDU-n belül

Vágólapra másolva!
Kampányfellépéseket vállal a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) nyári brandenburgi és szászországi választási hadjárataiban Hans-Georg Maassen, a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) volt vezetője - közölte a Focus Online hírportál. A német titkosszolgálat volt főnöke a WerteUnion tagja a CDU-n belül, amely csoport a leghevesebben kritizálja Angela Merkel bevándorláspárti politikáját.
Vágólapra másolva!

A portál jól értesült körökre hivatkozó beszámolója szerint Hans-Georg Massen több CDU-s rendezvényen részt vesz majd a szeptember 1-jén tartandó brandenburgi és szászországi tartományi törvényhozási (Landtag-) választást felvezető kampányban, és már májusban is lesz egy nyilvános szereplése, a CDU ifjúsági szervezete (Junge Union) és egyik konzervatív szerveződése, a WerteUnion (Értékek Uniója) egy bajorországi, coburgi rendezvényén.

Hans-Georg Maassen Forrás: Origo

Hans-Georg Masseen a CDU tagja, az

idén februárban csatlakozott a WerteUnionhoz, amely a volt pártelnök, Angela Merkel kancellár politikáját – elsősorban a bevándorláspártiság tekintetében - a legélesebben bíráló CDU-s szerveződések közé tartozik.

Hans-Georg Maassen 2012 augusztusától tavaly novemberig volt a BfV vezetője.

Tisztségéből azután kellett távoznia, hogy nyilvánosan kétségbe vonta azt a Merkel által is osztott téves nézetet, hogy külföldiek elleni hajtóvadászatként értékelhetőek az augusztusban a szászországi Chemnitzben egy német állampolgár halálához vezető késelés után történt spontán tiltakozó akciók.

A késes támadók ugyanis közel-keleti migránsok voltak.

A belső elhárításért felelős nemzetbiztonsági szolgálat volt vezetője legutóbb április elején szerepelt a német sajtóban, egy interjú révén, amelyet az M1 magyar hírcsatornának adott.

Az interjúban kiemelte, hogy

Arról is beszélt, hogy a migráció és a terrorizmus egymással összefüggő veszélyei a német pártrendszer felbomlásához vezethetnek.

Hangsúlyozta: a Németországba érkező illegális bevándorlók száma ugyan csökkent 2015-höz képest, de

a migrációs zsilip továbbra is nyitva van.

A CDU Brandenburgban ellenzékből, Szászországban kormányról indul a választási kampányba.

Mindkét tartományban nehéz helyzetben van, választói támogatottsága nagyjából megegyezik legnagyobb jobboldali vetélytársa, a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) támogatottságával, holott országos szinten nagyságrendekkel több szavazója van, mint az AfD-nek.