Elhalasztották a szexuális erőszakkal vádolt Harvey Weinstein tárgyalását

2019.04.27. 13:21

Szeptemberre halasztotta az illetékes New York-i bíróság a szexuális erőszakkal és zaklatással vádolt Harvey Weinstein bírósági tárgyalását.

James Burke bíró pénteken jelentette be, hogy a június 3-ra tervezett bírósági tárgyalás elhalasztják. Az ügyben zárt ajtók mögött megtartott meghallgatás után elhangzott, hogy az ügyészek a tanúk körének kiszélesítésére tettek javaslatot, azaz olyan nőket is be akarnak idézni, akik nyilvánosan megvádolták Weinsteint, de nem tettek büntető feljelentést.A pénteki meghallgatáson mind a vád, mind a védelem jelezte, hogy több időre van szüksége a tanúk és a bizonyítékok körének kiszélesítéséhez.

Harvey Weinstein volt filmproducert két nő megerőszakolásával is vádolják. A botrány kirobbanása óta azonban több hollywoodi híresség is nyilvánosan megvádolta szexuális zaklatással, de feljelentést nem tettek Weinstein ellenForrás: AFP/Eduardo Munoz Alvarez

A szeptember 9-re halasztott tárgyalás az esküdtszék kiválasztásával fog kezdődni, amely legalább két hétig is eltarthat, majd a tanúvallomásokkal folytatódik, és erre legalább egy hónapot irányoztak elő.

A 66 éves Weinsteint azzal vádolták meg New Yorkban, hogy 2013-ban megerőszakolt egy nőt, és még 2006-ban szexuális aktusra kényszerített egy másik nőt.

Ha elítélik, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.
Weinstein letartóztatása óta következetesen tagadta, hogy részt vett volna bármilyen nem közös megegyezéssel létrejött szexuális aktusban. Egymillió dolláros óvadék ellenében szabadlábon várja a tárgyalását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK