Képek a Srí Lanka-i muszlim bombagyárból

2019.04.27. 18:35

Ahogy arról az Origo néhány nappal ezelőtt beszámolt, a Srí Lanka-i merénylők többsége jól képzett középosztálybeli volt a védelmi miniszter szerint. Sőt, a bombákat egy olyan gyárban készítették, amely Inshaf Ahmed Ibrahim muszlim milliomos tulajdona volt. 

Harmincketten továbbra is őrizetben vannak abból a hatvan emberből, akiket gyanúsítottként hallgattak ki a húsvétvasárnapi Srí Lanka-i terrorcselekményekkel kapcsolatban. Ahogy a Srí-Lankai-i védelmi miniszter, Ruwan Wijewardene elmondta, az öngyilkos merénylők többsége jól képzett középosztálybeli vagy felső középosztálybeli volt.

A vérfürdőhöz használt pokolgépeket Srí Lanka fővárosában, Colombo külvárosában, a Colossus gyárban készítették - írja a Ripost a brit Express cikke alapján.A gyár Inshaf Ahmed Ibrahim muszlim milliomosé volt, akit az első kilenc gyanúsított között őrizetbe is vettek még vasárnap éjjel.

Inshaf Ahmed Ibrahim és a "bombagyár"Forrás: Ripost

 

Amikor a rendőrség megrohamozta Ibrahim házát, várandós felesége, Fatima felrobbantotta magát három gyermekével együtt – közölte a Firstpost indiai hírcsatorna. Az Express oldalán további képek is láthatóak.