A külföldi nőkre vadászó ciprusi sorozatgyilkos újabb áldozatát találták meg egy tó mélyén

2019.04.28. 18:04

Újabb, immár harmadik áldozatát találták meg vasárnap egy mesterséges tó mélyén Ciprus első ismert sorozatgyilkosának, egy külföldi nőkre vadászó hivatásos katonatisztnek.

A 35 éves százados öt nő és két leánygyermek meggyilkolását vallotta be, ő mutatta meg a rendőröknek a Nicosiától 32 kilométerre nyugatra fekvő mesterséges tavat, egy használaton kívüli rézbánya szennyvíztározóját, amelynek mérgező vizében elrejtette a megölt öt nő közül háromnak a holttestét. 

Ebben a ciprusi mesterséges tóban megtalálták a harmadik áldozat holttestét is. A 2019. április 26-án készült felvételen helyi rendőrök és tűzoltók kutatnak az áldozatok után Nicosia határában. A hatóságok 9 napja őrizetbe vettek egy 35 éves katonatisztet, aki bevallotta, hogy öt külföldi nőt és két kislányt ölt megForrás: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

A helyi hatóságok vasárnap felszínre hoztak a tó fenekéről egy holttestet rejtő bőröndöt, amelyet betondarabokkal süllyesztettek a mélybe.

A két és fél éve kezdődött gyilkosságsorozatra az után derült fény, hogy két hete túrázók véletlenül felfedezték az egyik áldozat holttestét a rézbánya aknájában, egy hét múlva ugyanott pedig megtaláltak egy másik áldozatot is.
A nyomozás hamar elvezetett a katonatiszthez, aki öt nő és két kiskorú lány megölését vallotta be. A férfi kizárólag a földközi-tengeri szigetországban dolgozó külföldi nőkre vadászott, áldozatai között van Fülöp-szigeteki, nepáli és román is.A ciprusi rendőrfőnök belső vizsgálatot rendelt el, mivel sokan azzal vádolják a rendőrséget, hogy nem vizsgálta ki érdemben az eltűnési ügyeket. A rendőrség első reakciójában azt közölte, az érvényben lévő jogszabályok korlátozzák az alaposabb nyomozómunkát, például a lehallgatásokat az eleinte nem túl súlyosnak látszó ügyekben.