Plakátokon kérik a migránsokat, hogy menjenek haza

illegális bevándorló menekült migráns Németország
Friedland, 2016. április 4. Szíriai menekültek érkeznek a friedlandi fogadóállomásra a közép-németországi Göttingen közelében 2016. április 4-én. Ettől a naptól fogva az Európai Unió és Törökország között március 18-án megkötött megállapodás értelmében a görög hatóságok által elutasított menedékkérőket és a menedékjogi kérelem benyújtásától elzárkózó illegális határátlépőket visszaküldik Törökországba, az EU-tagországok pedig cserében átvesznek Törökországtól ugyanannyi szíriai menekültet, amennyit a görög szigetekről visszaszállítanak Törökországba. (MTI/EPA/Swen Pförtner)
Vágólapra másolva!
Az Identitárius Mozgalom plakátokon kéri a szír migránsokat Németországban, hogy térjenek haza, mivel nincs már terrorfenyegetettség az országukban, és a régiónak szüksége van minden polgárára ahhoz, hogy újjáépítsék a területet – írta a 888.hu.
Vágólapra másolva!

Berlini busz-és metromegállókba helyezett ki plakátokat az Indentitárius Mozgalom, amin arra kérik a bevándorlókat, hogy menjenek haza, mivel felszabadult az országuk az Iszlám Állam uralma alól.

A nemzetközi terrorellenes koalíció helyi szövetségese Szíria Demokratikus Erők (SDF) ugyanis március végén azt közölte, hogy elfoglalták a dzsihadisták utolsó bástyáját, Baghúz városát. Ez pedig azt jelenti,

hogy már nincs olyan hely Irakban és Szíriában, ami a terrorszervezet hatalma alatt állna.

A mozgalom a német kormányt is felszólította, hogy segítsen a migránsoknak hazatérni, mivel Szíriának minden állampolgárára szüksége van ahhoz, hogy újjáépítsék az országot és helyre álljon a rend.