Több tucat halott, sokan eltűntek az indonéz áradások miatt - videó

indonéz árvíz
Bengkulu, 2019. április 29. Légi felvétel az árvíz által elöntött Bengkuluról, Szumátra délnyugati részén 2019. április 28-án. Az áradások következtében legkevesebb 17 ember életét vesztette, kilencen eltűntek és ezreknek kellett elhagynia otthonát. MTI/EPA/Diva Marha
Vágólapra másolva!
Legalább 31 ember meghalt, és 13-an eltűntek az indonéziai Szumátra szigetén az áradások és földcsuszamlások következtében. 15 ezer embernek kellett elhagynia a otthonát. 
Vágólapra másolva!

A heves esőzések emiatt kialakult árvizek és földcsuszamlások miatt sokan meghaltak és eltűntek, valamint 15 ezer ember kényszerült elhagyni otthonát Szumátra szigetén. Rengeteg épület, híd és út megrongálódott Bengkulu tartományban a helyi hatóságok szerint.

A nemzeti katasztrófavédelmi ügynökség szóvívője, Sutopo Purwo Nugroho szerint sokan megsérültek, és a katasztrófa hatása még nagyobb lehet a további esőzések következtében. Másodlagos katasztrófa is kialakulhat majd:

akut légúti fertőzések és bőrbetegségek a tiszta víz hiánya és a rossz higiénia miatt.

Ahogy a légifelvételeken is lehet látni, néhány települést teljesen elárasztott a víz.

Légi felvétel az árvíz által elöntött Bengkuluról, Szumátra délnyugati részén 2019. április 28-án Forrás: MTI/EPA/Diva Marha

A hatóságok nyilvános konyhákat és menedékhelyeket álíltottak fel, miközben kereső- és mentőcsapatok gumicsónakokkal próbálják elérni a súlyosabban érintett területeket.

Forrás: MTI/EPA/Diva Marha

A szóvívő szerint segélyek elosztása is akadályba ütközik, mert megszakadtak a közúti hozzáférések. Azokon a terülteken kotrógépek próbálják megtisztítani az utakat.

Indonéziában gyakoriak az áradások és földcsuszamlások, főleg az októbertől áprilisig tartó monszun idején. Indonézia fővárosában, Jakartában is a hét folyamán két ember meghalt, kétezret pedig evakuálni kellett a természeti katasztrófa miatt - olvasható a The Japan Times oldalán.

A Jáva szigetén lévő Bogor városában

14 pitonnal is meg kellett küzdenie a lakosoknak, melyek egy magánbirtokról szabadultak el.

Hat 4 méteres kígyót megtaláltak, a többit még keresik.