Pokolgépes merényletre készülhetett az a 33 éves férfi, akit kedden vettek őrizetbe a rendőrök az új-zélandi Christchurchben, ahol március 15-én egy támadó két mecsetnél meggyilkolt 50 embert.

Pokolgépes merényletre készült egy férfi Új-Zélandon, emiatt a rendőrség több utcát lezárt a város Phillipstown nevű kerületében.  

A helyszínre tűzszerészeket, mentőket és tűzoltókat vezényeltek. Három utcából kimenekítették a lakókat, a terület felett a légteret is lezárták.  A lakókat egy közeli iskolai kollégiumban helyezték el. 

Az elfogott férfit jelenleg kihallgatják. 

A The New Zealand Herald című lap azt közölte, hogy a rendőrséget potenciális robbanóeszköz miatt riasztották egy elhagyatott házhoz. A tűzszerészek lőszereket és egy robbanóeszköznek tűnő csomagot találtak a helyszínen, de egyelőre részleteket nem tudni.

Az új-zélandi Christchurchben másfél hónapja egy ausztrál állampolgárságú támadó két mecsetnél 50 embert meggyilkolt, és legalább 50 embert megsebesítettForrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Diederik Van Heyningen

Idén március 15-én Christchurchben egy ausztrál szélsőjobboldali merénylő terrortámadást hajtott végre két mecset ellen, a lövöldözésben 50 ember halt meg. 

A történtek után a szigetországban jelentősen megszigorították a fegyvervásárlás és -tartás szabályait.