Társkereső oldalon ismerkedett meg áldozataival a ciprusi Nikos Metaxas. Bevallotta, hogy hét külföldi nőt és kislányt ölt meg. Volt köztük filippínó és román is. A hat- és nyolcéves kislányok a meggyilkolt nők gyerekei voltak.

Ahogy azt megírtuk, vasárnap egy mesterséges tó mélyén találták meg az első ciprusi sorozatgyilkos áldozatainak holttestét.

A sorozatgyilkos úgy bukott le, hogy túrázók április 14-én meglátták a rézbánya aknájában az egyik holttestet. Az áldozat a 38 éves Fülöp-szigeteki nő, Mary Rose Tiburico és 6 éves gyereke, Sierra pedig közel egy éve, tavaly május 5-én tűnt el. Az asszony és a férfi fél évig randizott előtte. Ezt a nő számítógépét átvizsgálva derítették ki a nyomozók. Metaxas lakótársa azt mondta, hogy míg Tiburicóval randizgatott, a férfi ragaszkodott hozzá, hogy a nő vigye el magával a kislányát is. Aztán megtalálták a 28 éves filippínó Arian Palanas Lozanot, április 20-án, ugyanott.

Ebben a ciprusi mesterséges tóban megtalálták a harmadik áldozat holttestét is. A 2019. április 26-án készült felvételen helyi rendőrök és tűzoltók kutatnak az áldozatok után Nicosia határában. A hatóságok 9 napja őrizetbe vettek egy 35 éves katonatisztet, aki bevallotta, hogy öt külföldi nőt és két lányt ölt megForrás: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

Nem sokkal később a rendőrök elfogtak egy 35 éves férfit, aki 7 gyilkosságot vallott be: öt nőét és két kislányét. Elvezette a rendőröket a Kokkinopezoula-tóhoz. A „vörös tó" az elhagyott rézbánya víztározója volt, és magas szintű szennyeződése miatt mérgező a vize. A férfi úgy akarta eltüntetni a holttesteket, hogy azokat egy bőröndbe teszi egy betontömbbel, ami lent tartja a tó fenekén. 

A ciprusi nyomozócsapat vezetője, Neophytos Shailos elmondta, hogy a tóban talált, erősen bomlásnak indult holttesteket megpróbálják azonosítani. 

Metaxas állítólag elvezette a rendőröket egy katonai tüzelő helyhez, ahol egy másik nő maradványait találták meg egy gödörben. A nyomozók szerint a holttest egy nepáli nő, Ashita Khadka Bistáé.

Úgy tudni, hogy az összes meggyilkolt nővel internetes társkeresőn ismerkedett meg a sorozatgyilkos. A nők azért mentek Ciprusra, hogy ott dolgozzanak. Takarítónőként vagy kisegítő munkásként kaptak állást.

Első áldozatai a 2016 szeptemberében eltűnt román nő Florentina Bunea, és annak 8 éves kislánya, Elena Natalia lehettek. A negyedik áldozat testét tegnap találták meg, az ötödik nő és a két kislány holttestét még nem találták meg.

Cipruson korábban még sosem volt sorozatgyilkos, ezért brit igazságügyi szakértőket is bevontak a nyomozásba. A rendőrök attól tartanak, hogy akár 30 áldozata is lehet a sorozatgyilkosnak. 
Zacharias Chrysostomou rendőrfőnök elrendelt egy belső vizsgálatot is a rendőrségen belül, mert azzal vádolták meg őket, hogy nem végezték kellő pontossággal a nyomozást.