A migrációs válságot csak a bevándorlás leállításával lehet megoldani

2019.05.02. 22:50

A migrációs válság megoldása csak a bevándorlás leállításával lehetséges, ezért óriási a jelentősége a májusi európai parlamenti (EP) választásoknak - hangsúlyozta Szájer József fideszes EP-képviselő Siklóson.

A politikus a dél-baranyai városban Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani! címmel tartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Magyarország nem kíván bevándorlóország lenni.

Tüntető migránsok a görögországi Szalonikiben, 2019. április 4-énForrás: MTI/AP/Jánisz Papanikosz

Ezért nem elfogadható, hogy az Európai Unió vezetése, vagy bárki kívülről mondja meg Magyarországnak, kik élhetnek a területén - tette hozzá.

Szájer József az idei EP-választások tétjének az EP dominánsan liberális, bevándorláspárti erőviszonyainak megváltoztatását nevezte. Elmondta, hogy a mostani választás nem hasonlít a korábbiakhoz, amikor alapvetően belpolitikai kérdésekről szólt a voksolás.

2015 nyarán azonban minden megváltozott Európában, a polgárok pedig egyre inkább elkezdtek aggódni amiatt, hogy a kontinens veszélyben lehet - utalt a migrációs válság akkori eseményeire. Az EU vezetése a migráció megállítása helyett a bevándorlók elosztási kvótájában gondolkodik - figyelmeztetett a politikus, kiemelve: Magyarország ezzel szemben világossá tette, hogy a válság megoldása csak a bevándorlás leállításával lehetséges. A kontinens egyre több országában erősödtek meg a bevándorlás megállítását célul kitűző politikai pártok, amelyek mára már jelentős, komoly erőt képviselnek - mondta Szájer József.

Emlékeztetett rá: az Orbán Viktor miniszterelnök által hirdetett hétpontos program egyik legfontosabb eleme az ország szuverenitásának megőrzése. A programot eddig 1,5 millió ember támogatta aláírásával - hívta fel a figyelmet az EP-képviselő.

A térség fideszes országgyűlési képviselője, Nagy Csaba az eseményen arról beszélt, hogy 2015-ben volt olyan nap, amikor tízezer migráns érkezett Baranyába. Hat baranyai város - Harkány, Siklós, Sellye, Szentlőrinc, Szigetvár és Sásd - teljes lakosságát lehetett volna lecserélni azokra az illegális bevándorlókra, akik egy hónap alatt bejöttek a megyébe - érzékeltette a helyzet komolyságát Nagy Csaba.