Az oktatás újraindulása előtt átvizsgálták az iskolákat Srí Lankán

2019.05.05. 17:51

Srí Lankán a biztonsági erők több tízezer tagja vizsgálta át vasárnap az iskolák területét robbanószereket keresve, hogy az iskolák másnap biztonságban kinyithassanak.

Húsvétvasárnap három templom és négy szálloda ellen követtek el öngyilkos merényleteket Colombóban és a fővárostól nem messze található Negombóban, valamint Batticaloában. A merényletekben 257 ember halt meg és mintegy 500-an megsebesültek. Azóta szünetelt az oktatás a szigetországban.

Forrás: AFP/Ishara S. Kodikara

A hatóságok vasárnap közölték azt is, hogy mintegy 10 900 iskola körül hoztak létre különleges biztonsági övezeteket. A rendőrség egyik szóvivője hangsúlyozta, hogy katonák és rendőrök fésülték át "az iskolák területét és a környező térségeket", így biztosítva, hogy a diákok biztonságban térhessenek vissza tanulmányaikhoz.

Míg a világi iskolák hétfőn újranyitnak, a katolikus oktatási intézmények továbbra is zárva tartanak. Ezt Malcolm Randzsit, Colombo érseke jelentette be még csütörtökön keltezett, egyházi tisztségviselőknek címzett levelében, amelyben arról írt, hogy külföldről olyan értesüléseket kapott, miszerint merénylet készül egyházi célpont ellen.