Harry herceg bejelentette, hogy felesége, Sussex hercegnéje egy fiút szült. Nem sokkal korábban a Buckingham-palota a vajúdásról is beszámolt. Délután a brit királyi család első számú londoni rezidenciája és hivatala jelentette be, hogy Meghan hercegnénél beindult a szülés.

Harry herceg azt mondta, hogy mindketten izgatottak, és megköszönte mindenkinek a terhesség alatti támogatást.

Azt mondta, hogy Meghan és a baba hihetetlenül ügyes volt. A herceg hozzátette, hogy még gondolkoznak a baba nevén, aki már korán reggel, brit idő szerint fél hat előtt néhány perccel a világra jött.

Harry és Meghan közös Instagram-oldalára feltöltött videóból az is kiderült, hogy a kisfiú 7 font és három uncia, vagyis hozzávetőleg 3260 gramm súllyal született.

A fiú a hercegi házaspár első gyereke.

Harry – II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia – tavaly május 19-én esküdött örök hűséget Meghan Markle amerikai színésznőnek Windsor ősi királyi kastélyában. Az esküvő után az uralkodó a Sussex hercege és hercegnéje címet adományozta a házaspárnak. 

Eddig annyit lehetett tudni, hogy a gyerekük április végén vagy május elején jön a világraForrás: AFP/Jason Dorday

Az udvar októberben jelentette be, hogy Meghan hercegné gyermeket vár.

A kétsoros közleményből annak idején csak annyi derült ki, hogy a gyermek érkezése tavasszal várható, de Meghan egy rendezvényen néhány hete annyit elárult, hogy gyerekük április végén vagy május elején jön a világra.

Harry és Meghan első gyermeke a hetedik helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban, majdani nagypapája, vagyis Károly trónörökös, valamint Harry bátyja, Vilmos herceg, Vilmos három gyermeke, illetve saját édesapja, a trónöröklési sorrendben hatodik helyen álló Harry után.

Hétvégén újult erővel fellángoltak a találgatások arról, hogy most már bármelyik pillanatban megszülethet Harry és Meghan első gyermeke. Ennek közvetlen előzményeként az udvar bejelentette, hogy törölték Harry herceg szerdára kitűzött hivatalos amszterdami látogatását.