Megszületett Meghan és Harry herceg fia

Harry herceg, Meghan Markle
Britain's Prince Harry and his wife Meghan, the Duchess of Sussex arrive for a visit to Pillars, a charity operating across New Zealand that supports children who have a parent in prison by providing special mentoring schemes, in Manukau City in Auckland on October 30, 2018. - Meghan Markle displayed an unexpected talent for "welly wanging" in Auckland on October 30, gaining bragging rights over husband Prince Harry after they competed in the oddball New Zealand sport. (Photo by Jason DORDAY / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Harry herceg bejelentette, hogy felesége, Sussex hercegnéje egy fiút szült. Nem sokkal korábban a Buckingham-palota a vajúdásról is beszámolt. Délután a brit királyi család első számú londoni rezidenciája és hivatala jelentette be, hogy Meghan hercegnénél beindult a szülés.
Vágólapra másolva!

Harry herceg azt mondta, hogy mindketten izgatottak, és megköszönte mindenkinek a terhesség alatti támogatást.

Azt mondta, hogy Meghan és a baba hihetetlenül ügyes volt.

A herceg hozzátette, hogy még gondolkoznak a baba nevén, aki már korán reggel, brit idő szerint fél hat előtt néhány perccel a világra jött.

Harry és Meghan közös Instagram-oldalára feltöltött videóból az is kiderült, hogy a kisfiú 7 font és három uncia, vagyis hozzávetőleg 3260 gramm súllyal született.

A fiú a hercegi házaspár első gyereke.

Harry – II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia – tavaly

május 19-én esküdött örök hűséget Meghan Markle amerikai színésznőnek

Windsor ősi királyi kastélyában. Az esküvő után az uralkodó a Sussex hercege és hercegnéje címet adományozta a házaspárnak.

Eddig annyit lehetett tudni, hogy a gyerekük április végén vagy május elején jön a világra Forrás: AFP/Jason Dorday

Az udvar októberben jelentette be, hogy Meghan hercegné gyermeket vár.

A kétsoros közleményből annak idején csak annyi derült ki, hogy a gyermek érkezése tavasszal várható, de Meghan egy rendezvényen néhány hete annyit elárult, hogy gyerekük április végén vagy május elején jön a világra.

Harry és Meghan első gyermeke a hetedik helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban,

majdani nagypapája, vagyis Károly trónörökös, valamint Harry bátyja, Vilmos herceg, Vilmos három gyermeke, illetve saját édesapja, a trónöröklési sorrendben hatodik helyen álló Harry után.

Hétvégén újult erővel fellángoltak a találgatások arról, hogy most már bármelyik pillanatban megszülethet Harry és Meghan első gyermeke. Ennek közvetlen előzményeként az udvar bejelentette, hogy törölték Harry herceg szerdára kitűzött hivatalos amszterdami látogatását.