Felelőtlen gondozójára támadt két oroszlán egy németországi állatkertben. Az eset egy észak-németországi állatkertben történt. A fiatal gondozó a szabályokat figyelmen kívül hagyva, etetési időben ment be ellenőrizni az oroszlánok kifutójának kerítését. Ekkor két hím súlyosan megsebesítette a férfit, de csodával határos módon túlélte a támadást.

A Hamburgtól nagyjából 80 kilométerre délre fekvő Hodenhagenben működő Serengeti Park szóvivője, Asta Knoth szerint a szombati oroszlán támadás miatt indított vizsgálat megállapította, hogy emberi mulasztás történt, de azt egyelőre nem tudni, hogy a 24 éves, tapasztalt gondozó miért nem követte a protokollt.

A férfi valószínűleg a kerítéseket akarta ellenőrizni a szombat reggeli nyitás előtt, ám épp akkor ment be az oroszlánok területére, amikor az állatok ettek. A szabályok szerint a gondozók kizárólag akkor léphetnek be a területre, ha az állatok a ketreceikben vannak.

A két kasztrált hímoroszlán, amely az állatkert többi oroszlánjától elkülönítve él, észrevette a férfit és rátámadt. A gondozót a karján, a lábán és a mellkasán többször is megharapták az állatok, az intézmény két másik dolgozójának sikerült kimentenie a férfit.A sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba, útközben magánál volt és tudott beszélni. Öt órán át műtötték és várhatóan teljesen fel fog épülni. A megharapott férfi több bordája is megsérült, de a belső szervei épek maradtak. 
Valóságos csoda, hogy fiatal kollégánk túlélte az esetet - mondta Fabrizio Sepe, az intézmény vezetője. Szerinte az állatok úgy reagáltak, ahogy a természeteben is reagálnak, ösztönösen támadták meg a gondozót. A férfinek nagy szerencséje volt, hogy két másik alkalmazott a közelben volt és bátran be tudtak avatkozni, hogy a két 280 kilogrammos állat elmenjen onnan. 

A gondozó évek óta ott dolgozik a Serengeti Parkban és nagyon tapasztaltnak számít, ezért érthetetlen, hogy miért ment be az oroszlánok közé pont etetési időszakban. 

A hodenhageni park több mint 1500 állatnak ad otthont. Az intézmény legutóbb öt évvel ezelőtt kapott nagy figyelmet, amikor egy nőstényoroszlán rátámadt egy látogatókat szállító szafaribuszra és betörte az egyik ablakot. Akkor egy család könnyebben megsérült az üvegszilánkok miatt.