Bangladesi migránscsempészbandát fogtak el a spanyol rendőrök

2019.05.07. 13:13

A spanyol rendőrök az utóbbi évek legnagyobb razziáját hajtották végre Barcelonában, így sikerült elfogni egy 11 tagú bangladesi állampolgárságú migránscsempészbandát, akik legalább 350, az indiai szubkontinensről származó illegális bevándorlót juttattak hamis útlevelek és vízumok segítségével Spanyolországba.

A migránsok - állítólag - fejenként 14 ezer és 20 ezer euró közötti összegeket fizettek az emberkereskedőknek – írja a The Local hatósági forrásokra hivatkozva.

Migránsok Spanyolországban. A kép illusztrációForrás: AFP/ANTONIO SEMPERE

A Bangladesből, Indiából, Pakisztánból és Srí Lankáról származó illegális bevándorlók repülővel jutottak el Algériába, onnan átgyalogoltak Marokkóba, majd a Földközi-tengeren motorcsónak segítségével Spanyolországba mentek.

A csempészek a gyanú alapján algériai vízumokat és a nem bangladesi állampolgároknak bangladesi útleveleket hamisíthattak, amelyekkel pénz fejében ellátták az indiai szubkontinensről származó migránsokat.

A migránscsempészbanda 11 tagját továbbá toborzással, határsértéssel és emberkereskedelemmel gyanúsítják.

A spanyol rendőrök szerint legkevesebb 350 személyt juttattak el illegálisan Barcelonába.Spanyolország Görögország után a migránsok elsőszámú belépési pontjává vált az Európai Unióban, miután a Pedro Sánchez vezette, erősen bevándorláspárti baloldali kormány átvette a hatalmat.

Sánchez miniszterelnök egyébként – még júniusban - titokban találkozott Soros Györggyel.

Az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezetének (IOM) az adatai alapján idén 7 800 illegális bevándorló érkezett Spanyolországba, döntő többségük Marokkóból, hajók vagy motorcsónakok segítségével.

Nagyrészük Fekete-Afrikából származik.