V4NA: Beismerte a WHO, hogy fertőző betegségeket hordoznak a migránsok

2019.05.08. 10:47

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) elismerte, hogy a migránsok valóban gyakrabban hordoznak fertőző betegségeket, mint az őshonos népesség, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Évek óta feltűnést keltenek ugyanis Európában a „migránsbetegségek”, amelyek létezését eddig tagadta a szervezet. 

Egy római előadáson az Egészségügyi Világszervezet elismerte, hogy a migránsok gyakrabban hordozzák a különböző fertőző betegségeket, mint a helyiek.

Az Oberösterreichische Nachrichten című lapnak nyilatkozva elmondták ugyanakkor, hogy az Európába érkező migránsok többsége egészséges – írja a cikket szemléző V4NA nemzetközi hírügynökség.

A WHO nyilatkozata szerint a probléma az, hogy a migránsok legtöbbször nincsenek megfelelően beoltva a betegségek ellen. Annak viszont nem túl magas a valószínűsége, hogy megfertőzzék a befogadóországok lakosságát, mivel azoktól általában jól elkülönülnek, emelte ki a szervezet.

Egyre több ilyen esetről érkezik azonban bejelentés.

Svédországban például folyamatosan nő a Leishmaniasis-fertőzések száma, ez a betegség pedig elsősorban Afrikában, valamint a Földközi-tenger vidékén őshonos.

Egy svéd egyetem közleménye szerint a megbetegedések száma főleg a 2015-ös migránsáradat miatt emelkedett meg.

Arról kedden az Origo is beszámolt, hogy a jelentős muszlim migráns hátterű lakossággal rendelkező brüsszeli Schaarbeek nevű kerület polgármestere, Bernard Clerfayt vizsgálatot rendelt el, miután különböző, fertőző betegségekről érkeztek jelentések a brüsszeli északi pályaudvarról.

A pályaudvaron a migránsok miatt állítólag jelen van a tuberkulózis, a rühesség és a malária is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK