Elfogták a fegyveres túszejtőt Franciaországban

2019.05.08. 10:28

Ahogy erről az Origo beszámolt, egy motorsisakos fegyveres kedd délután túszul ejtett öt embert egy trafikban a franciaországi Toulouse mellett. Órákig zajlott a túszdráma a boltnál, mígnem késő estére kettesével elengedte őket. A támadó a francia sajtó szerint 17 éves, Yanisnak hívják, és erőszakos bűnöző. A rendőrök éjfélkor fogták el.

Toulouse elővárosában, Blagnacben egy fegyveres délután negyed ötkor berontott egy trafikba, ahol öt embert túszul ejtett, a rendőröknek pedig telefonon azzal fenyegetőzött: ha megpróbálnak közbeavatkozni, azonnal lelövi őket. Végül az öt túsz egyikét, egy férfi vevőt azonnal elengedett, majd a személyzet négy tagja közül először egy nőt, majd este kilenc körül a másik három embert is kiengedte. Amikor már csak ő volt az üzletben, elbarikádozta magát. A rendőröknek – akik miatt a fegyveres figyelmeztetésképpen többször is a levegőbe lőtt – éjfél körül sikerült elfogniuk a férfit.

Forrás: Hans Lucas/Pablo Tupin / Hans Lucas/Pablo Tupin

Az Euronews másnap azt írta, egy 17 éves tinédzser volt a túszejtő. Mint ahogyan azt az Origo korábban megírta, a fegyveres otthonában egy búcsúlevelet találtak. Szemtanúk azt is elmondták a francia hírügynökségnek, hogy a támadás kezdete óta az anyját kétszer is a dohánybolt közelébe kísérték a rendőrök.

Forrás: AFP/Pascal Pavani

Egy férfi az AFP-nek elmondta, a fegyveres higgadtan viselkedett. Végig nagyon nyugodt és határozott hangon beszélt a túsztárgyalókkal.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi volt a célja, mert nem voltak követelései.