Három részre tört egy kis utasszállítógép egy nemzetközi repülőtéren

2019.05.08. 18:09

Leszállás közben letért a leszállópályáról és három részre tört a Biman Bangladesh légitársaság utasszállító kisrepülőgépe szerdán a ranguni nemzetközi repülőtéren - közölte a Myanmar Times című helyi lap.

Az AFP francia hírügynökség rendőrségi értesülésekre hivatkozva tizenegy sérültről tud.Egy pilóta, egy légiutas-kísérő és kilenc utas sérült meg- mondta a rendőrség egyik szóvivője.

Az AFP úgy tudja, hogy 31 ember volt a fedélzeten, köztük bangladesi, mianmari, kanadai, kínai, indiai, francia és svájci állampolgárok.

Sakil Meradzs, a Biman Bangladesh szóvivője szerint a repülőgép a rossz időjárás miatt tért le a leszállópályáról.

A balesetet szenvedett Bombardier Dash 8 Q400-as típusú turbólégcsavaros repülőgépről a közösségi médiában megjelent felvételeken látható, hogy a gép a hasán fekszik a kifutópálya melletti gyepen és törzse több helyen is elhajlott, eltört.

A hármaskifutónál történt a baleset leszállás közben. Az orr, illetve mind a két szárny megsérült - nyilatkozta a rendőrség.

A ranguni repülőteret egyelőre lezárták.

A civil repülőgép balesetek viszonyleg ritkák az országban. 2017-ben a rossz időjárási körülmények miatt egy katonai repülőgép zuhant az Andamán-tengerbe.