Egy németországi iskola úgy döntött, elhalasztja az általuk szervezett fesztivált, mert a ramadán miatt a muszlim gyerekek nem tudnának azon részt venni – írja a 888.hu a Junge Freiheit lapra hivatkozva.

Úgy tűnik, a németek kezdenek teljesen behódolni a multikulturalizmusnak, melynek legújabb példája, hogy egy aschaffenburgi iskola elhalasztja a fesztiválját, mert azt a ramadán ideje alatt tartanák.

Az iskola a fesztivál elhalasztását azzal magyarázta, hogy szeretnék, ha mindenki részt tudna venni az ünneplésen,

de a muszlim gyerekeknek a ramadán ezt nem teszi lehetővé. Az iskola a szülőket erről levélben tájékoztatta, ami most az interneten kering. Az iszlám böjt június negyedikéig tart, ezért a fesztivál megtartására a nyár folyamán kerül sor, vagy a következő szemeszterre tolják ki.

A német lap megkereste az iskolát a szülőknek kiküldött levél hitelességével kapcsolatban, de az intézmény alkalmazottja tájékoztatta az újságot arról, hogy az ügyben csak a vezetőség adhat tájékoztatást, ám ők ezt nem tették meg. Az iskola honlapján azonban azt írják, a fesztivált szervezési okok miatt halasztják el.

A bautzei iskola 2017-ben azért került az újságok hasábjaira, mert a diákokkal egy migránsközpont látogatását tervezték, és arra kérték a tanulókat, hogy húzzanak hosszú ujjú pólót és nadrágot, mert a ramadán alatt a muszlimok nem láthatnak fedetlen testrészeket.