A ramadán miatt marad el egy iskolai fesztivál Németországban

muszlim tanuló, ILLUSZTRÁCIÓ, Isztambul
Istanbul Turkey March 16, 2015 Syrian refugees children studying in the classroom. Voluntary Nas?ra Boudeh and her friends educate Syrian refugees children.
Vágólapra másolva!
Egy németországi iskola úgy döntött, elhalasztja az általuk szervezett fesztivált, mert a ramadán miatt a muszlim gyerekek nem tudnának azon részt venni – írja a 888.hu a Junge Freiheit lapra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, a németek kezdenek teljesen behódolni a multikulturalizmusnak, melynek legújabb példája, hogy egy aschaffenburgi iskola elhalasztja a fesztiválját, mert azt a ramadán ideje alatt tartanák.

Az iskola a fesztivál elhalasztását azzal magyarázta, hogy szeretnék, ha mindenki részt tudna venni az ünneplésen,

de a muszlim gyerekeknek a ramadán ezt nem teszi lehetővé. Az iskola a szülőket erről levélben tájékoztatta, ami most az interneten kering. Az iszlám böjt június negyedikéig tart, ezért a fesztivál megtartására a nyár folyamán kerül sor, vagy a következő szemeszterre tolják ki.

A német lap megkereste az iskolát a szülőknek kiküldött levél hitelességével kapcsolatban, de az intézmény alkalmazottja tájékoztatta az újságot arról, hogy az ügyben csak a vezetőség adhat tájékoztatást, ám ők ezt nem tették meg. Az iskola honlapján azonban azt írják, a fesztivált szervezési okok miatt halasztják el.

A bautzei iskola 2017-ben azért került az újságok hasábjaira, mert a diákokkal egy migránsközpont látogatását tervezték, és arra kérték a tanulókat, hogy húzzanak hosszú ujjú pólót és nadrágot, mert a ramadán alatt a muszlimok nem láthatnak fedetlen testrészeket.