V4NA: Új honlap segíti az afrikai illegális bevándorlókat

2019.05.09. 22:49

Az új migránssegítő weboldal „Alarme Phone Sahara” néven érhető el. Vészhelyzet esetére a portálon feltüntettek két telefonszámot, amelyen az észak-afrikai illegális bevándorlók akár útközben is segítséget tudnak kérni – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az „Alarme Phone Sahara” név alatt futó weblapon az illegális migránsok tippeket kapnak arról, hogyan érhetik el a Földközi-tengert akadálytalanul.

Migránsok hajóznak a Földközi-tengeren Európa felé. A kép illusztrációForrás: MTI/EPA/ANSA/Orietta Scardino

Angolul és franciául nyújtanak információkat azoknak, akik a Száhel-, illetve a Szahara országaiból akarnak eljutni az Európai Unióba.

Eltérően az olyan szervezetektől, mint a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM), az „Alarme Phone Sahara” meg sem próbálja eltántorítani az embereket attól, hogy elhagyják országaikat. Azt állítják, hogy olyan politika ellen fordulnak, amely Afrikában az emberek mozgásszabadságát korlátozná.

A migrációs szakértők szerint egyértelmű, hogy az „Alarme Phone Sahara” és a hasonló szervezetek felelősek azért, hogy elindulnak az illegális migránsok Fekete-Afrikából a Szaharán át a Fekete-tengerhez.