Elítélték az erőszakoskodó németországi migránsokat

Németország menekültek, migráns
FREILASSING, GERMANY - SEPTEMBER 17: Refugees wait on a bridge connecting Austria and Germany on September 17, 2015 in Freilassing, Germany. Hundreds of migrants who had been stuck in Salzburg and unable to find available seats on trains going to Germany broke off in groups to reach the nearby border to Germany on foot. German authorities have temporarily reinstated border controls along Germany's border to Austria and are conducting spot checks on arriving traffic. Sebastian Widmann / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Elítéltek pénteken Németországban egy csoport fiatal migránst, akik országos felháborodást okoztak azzal, hogy ittasan és kábítószer hatása alatt járókelőkre támadtak egy kisvárosban.
Vágólapra másolva!

A csoport 18 éves iráni vezetőjét

két év hét hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte az ambergi városi bíróság,

három afgán társát pedig hat és tizenhárom hónap közötti, felfüggesztett szabadságvesztésre.

A 17 és 19 év közötti migránsok tavaly decemberben több órán át garázdálkodtak a bajorországi város központjában, válogatás nélkül sértegettek és bántalmaztak járókelőket.

Huszonegy emberre rontottak rá, 15-en megsebesültek,

többnyire enyhe sérüléseket szenvedtek.

A randalírozó migránsok az elfogásukra kivezényelt rendőrökkel is szembeszálltak, sértegették és ütlegelték őket.

Migránsok a német-osztrák határon – Illusztráció Forrás: AFP/Anadolu Agency/Sebastian Widmann

Az erőszakoskodó migránsokat többek között

testi sértéssel és rongálással vádolták meg.

Az ügyészség és a rendőrség a nyomozás lezárása után hangsúlyozta, hogy a bűncselekmény nem az elkövetők származására vezethető vissza.

A fiatalemberek az elfogásuk óta eltelt hónapokat előzetes letartóztatásban töltötték. A bíróság előtt beismerték tettüket, és bocsánatot kértek. Magatartásukat a támadások előtt elfogyasztott nagy mennyiségű alkohol és kábítószer hatásával magyarázták.

A tavaly decemberi eset országos felháborodást keltett Németországban.