V4NA: Szexuálisan zaklatta a migráns taxisofőr női utasát, de megúszta

2019.05.11. 15:50

Szexuálisan zaklatta Svájcban egy iraki migráns taxisofőr 22 éves női utasát. A 62 éves férfi a lány kérésére sem volt hajlandó megállni, helyette inkább azt kérte, a nő fizesse ki őt szexszel. A férfit a zürichi bíróság végül 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

A 22 éves nő egy fesztiválról tartott hazafelé a taxival Stettbachba, az iraki sofőr azonban útközben elkezdte szexuálisan zaklatni, kezét a combjára tette.

Amikor a nő kérte a sofőrt, hogy álljon meg, mert ki akar szállni, a migráns nem volt hajlandó megállni.  Helyette inkább azt „javasolta", hogy a lány szexszel fizesse ki az utat, számol be az esetről a Neue Zürcher Zeitung című svájci napilap.

Amikor végül megálltak, az iraki férfi elkezdte fogdosni a nőt, és kigombolta a felsőjét.  A síró nő ekkor azt javasolta, találkozzanak máskor, és csak telefonszáma megadása után engedte el őt a férfi.

A vádirat szerint a migráns búcsúzóul még megcsókolta a nő fenekét. A sofőr Zürichben állt bíróság elé.

Azt állította, a nő akart így „fizetni" az útért, ő pedig visszautasította azt a korára hivatkozva, és különben sem szereti az egyéjszakás kalandokat.

Az iraki férfi folyamatosan ártatlanságát hangoztatta, a DNS-minták bemutatása után viszont megváltozott a hozzáállása,  és rossz egészségügyi állapota miatt panaszkodott.

Végül bár a bíróság bűnösnek találta, csupán 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az erőszakos migránst. 

Enyhítő körülményként hozták fel a férfi fogyatékos gyermekét, aki csak Svájcban tud megfelelő iskolába járni.