Izrael elpusztítását akaró baloldali szervezeteket pénzel Németország

2019.05.14. 12:43

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő fia, Jair Netanjahu erős kritikával illette Németország szociáldemokrata (SPD), bevándorláspárti külügyminiszterét, Heiko Maast. Konkrétan azzal vádolja a politikust, és általa a berlini kormánykoalíciót, hogy olyan radikális baloldali, Izraelben tevékenykedő álcivil szervezeteket finanszíroznak a német adófizetők pénzéből, amelyek végcélja a zsidó állam megsemmisítése.

Heiko Maas, a német diplomácia vezetője, – akinek a minisztériuma nemrég még az 1979-es iráni iszlám forradalom győzelmét ünnepelte –, szombaton a Twitteren megosztott közleményében üdvözölte Izrael ENSZ-csatlakozásának 70. évfordulóját - írja a Neokohn a The Jerusalem Post információira hivatkozva.

Heiko MaasForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jörg Carstensen

Jeruzsálem egyébként eléggé ellentmondásos viszonyt ápol az ENSZ-el, mivel a nemzetközi szervezetben körülbelül 60, Izraellel nagyrészt ellenséges muszlim többségű állam is helyet foglal.

Részben emiatt a nemzetközi szervezet határozottan elítéli a zsidó állam nemzeti érdekek védelmére, és a harmadik világból történő migráció korlátozására irányuló politikáját, tovább az sem tetszik az ENSZ bürokratáinak, hogy Izrael fallal védi meg magát a palesztin terroristák beszivárgásától.

Maas az angol nyelvű közleményből idézett néhány mondatot: 

„Ma hetven éve, 1949. május 11-én Izraelt az ENSZ teljes jogú tagként vette fel soraiba. A szövetségi kormány a 70. évforduló alkalmából megerősíti, hogy Németország az ENSZ-ben is Izrael oldalán áll. Németország történelmi felelősséggel tartozik a zsidó és demokratikus Izrael Államért, melynek biztonsága számunkra létkérdés. Németország mindig arra törekszik az ENSZ-ben is, hogy Izrael létezésének jogát soha, senki ne kérdőjelezhesse meg.

Mindazonáltal Izraelt mind a mai napig elfogultan ítélik meg és vádolják bizonyos ENSZ testületekben. Ez fájdalmas és elfogadhatatlan, különösen mivel az ENSZ-nek szívügye a multilaterális, szabálykövető rend, mely elengedhetetlenül szükséges a nemzetközi béke és biztonság megőrzéséhez".

Az izraeli miniszterelnök fia, Jair Netanjahu szenvedélyes hangú válaszban kelt ki a baloldali külügyminiszter ellen a Twitter-oldalán:
Jó lenne, ha nem avatkoznátok a belügyeinkbe, és leállítanátok annak a sok száz radikális baloldali szervezetnek a finanszírozását Izraelben, amelyek az ország megsemmisítésére törnek. Az euró millióitokat költsétek inkább kórházak, iskolák, templomok finanszírozására Németországban! 

Németország legnagyobb példányszámú napilapja, a Bild szerint Jair azt mondja, amit a jobboldali jeruzsálemi kormányban sokan gondolnak a Németország által bőkezűen finanszírozott Izrael-ellenes szervezetekről, melyek bojkottot hirdetnek a zsidó állam ellen, és démonizálják Izraelt.

Jair Netanjahu Donald Trump és Melania Trump társaságábanForrás: Facebook

Tény, hogy az EU és Németország pénzét olyan szervezetekre költik, amelyek nemcsak kritizálják Izraelt, de rágalmazzák is a zsidó államot, és nem állnak távol a BDS antiszemita bojkott kampányától, sőt terrorista propagandát is támogatnak - fűzte hozzá a Bild újságírója.

Vasárnap Daniel Fallenstein publicista így jellemezte a német külügyminisztert:
Izrael-pártiként beszél, de Izrael-ellenesen cselekszik.