A brit baloldal vezetőjét éltette a Hamász palesztin terrorszervezet

JEREMY CORBYN
British oppositon Labour Party Leader Jeremy Corbyn leaves his home in London on June 26, 2016. The future of opposition Labour leader Jeremy Corbyn looked shaky on Sunday after two members of his top team quit and others seemed set to follow over his handling of Britain's EU referendum. Corbyn's allies said he had no intention of resigning, but the veteran socialist is facing a revolt over concerns that he is ill-equipped to deal with the fallout from Britain's seismic decision to quit the bloc. / AFP PHOTO / NIKLAS HALLE'N
Vágólapra másolva!
Ismét szolidaritásáról biztosította a Hamász nevű palesztin terrorszervezetet a brit Munkáspárt (Labour Party) elnöke, Jeremy Corbyn a minap, amikor egy palesztin migránsok által szervezett Izrael-ellenes megmozdulás (Nakba-nap) résztvevőinek küldött levelet. A szervezők hálás köszönettel és tisztelettel adóztak egyik legnagyobb brit politikai hívüknek – írja a Neokohn a Daily Mail információira hivatkozva. oldala. A Nakba-napról, amely gyásznapként tünteti fel Izrael függetlenségének a kikiáltását (május 14.) egyébként a budapesti Soros-egyetem is megemlékezett, nem kis botrányt kavarva ezáltal. 
Vágólapra másolva!

Minden elismerés és köszönetet megilleti Jeremy Corbynt elidegeníthetetlen szabadságjogunk és függetlenségünk melletti kiállásáért. Elítélte a folyamatos megszállást és a népünk ellen elkövetett bűnöket, továbbá egy fejlettebb morális és politikai pozíciót is képvisel — fogalmazott a Hamász közleményében.

Jeremy Corbyn Forrás: AFP/Niklas Halle'n

A terrorszervezet külön kiemelte, hogy

A Nakba-nap — palesztin arabok számára az egyik legnagyobb gyásznap, Izrael megalakulásának dátuma — apropóján szervezett londoni eseményen felolvasták Jeremy Corbyn levelét is.

A palesztin gyásznapról egyébként

Soros budapesti egyetemén is megemlékeztek szerda este.

A Soros-egyetem vezetősége pedig nem volt hajlandó elítélni az antiszemita rendezvényt.

A kormányzásra készülő Izrael-ellenes, antiszemitizmussal gyanúsított baloldali vezető a Londonban összegyűlt palesztin migránsoknak azt írta: Pártunk kormányra kerülve el fogja ismerni a palesztin államot, és azonnali új és ésszerű béketárgyalási folyamatot fog kezdeményezni. Mindezt azért, hogy egy fenntartható és hosszútávú egyezség szülessen a felek között. Olyan, amely igazságos, az ENSZ határozatain és a nemzetközi jogrendszeren alapul, és amelyet nagyon régóta megtagadtak.

Corbyn mostani kiállása a palesztinok, sőt az egyik legagresszívabb terrorszervezetük mellett nem az első ilyen eset.

Ahogy az Origo is beszámolt róla,

a baloldali politikus évekkel korábban egy (ál)békekonferencián Tunéziában járva olyan Hamász-tagok előtt tisztelgett, akik részt vettek az 1972-es müncheni olimpia alatt kivégzett izraeli sportolók elleni merényet előkészítésében.

Tíz évvel ezelőtt Jeremy Corbyn büszkén említette, „megtiszteltés számára", hogy

A brit Munkáspárt az utóbbi időszakban sorozatosan megkapta azokat a vádakat, amelyek teljes mértékben igazolódni látszanak:

vezetésében olyanok munkálkodnak, akik Izrael legfőbb ellenségeinek a támogatói, egy részük pedig kifejezetten antiszemita érzelmű.

A baloldali párt legfőbb célja az, hogy mindenáron megszerezze az Egyesült Királyságban élő antiszemita muszlim migránsok szavazatait, hiszen kizárólag a britek voksaival soha sem fog kormányra kerülni.

Ezáltal azonban elveszíthetik a mérsékelt, főleg brit származású szavazóikat.