A brit baloldal vezetőjét éltette a Hamász palesztin terrorszervezet

2019.05.17. 15:07

Ismét szolidaritásáról biztosította a Hamász nevű palesztin terrorszervezetet a brit Munkáspárt (Labour Party) elnöke, Jeremy Corbyn a minap, amikor egy palesztin migránsok által szervezett Izrael-ellenes megmozdulás (Nakba-nap) résztvevőinek küldött levelet. A szervezők hálás köszönettel és tisztelettel adóztak egyik legnagyobb brit politikai hívüknek – írja a Neokohn a Daily Mail információira hivatkozva. oldala. A Nakba-napról, amely gyásznapként tünteti fel Izrael függetlenségének a kikiáltását (május 14.) egyébként a budapesti Soros-egyetem is megemlékezett, nem kis botrányt kavarva ezáltal. 

Minden elismerés és köszönetet megilleti Jeremy Corbynt elidegeníthetetlen szabadságjogunk és függetlenségünk melletti kiállásáért. Elítélte a folyamatos megszállást és a népünk ellen elkövetett bűnöket, továbbá egy fejlettebb morális és politikai pozíciót is képvisel — fogalmazott a Hamász közleményében.

Jeremy CorbynForrás: AFP/Niklas Halle'n

A terrorszervezet külön kiemelte, hogy elismeréssel adózik Corbynnak azért, mert a brit Munkáspárt vezető politikusa következetesen elutasítja az amerikaiak által előterjesztett, egyébként még nem ismert közel-keleti béketervet.

A Nakba-nap — palesztin arabok számára az egyik legnagyobb gyásznap, Izrael megalakulásának dátuma — apropóján szervezett londoni eseményen felolvasták Jeremy Corbyn levelét is.

A palesztin gyásznapról egyébkéntSoros budapesti egyetemén is megemlékeztek szerda este. A Soros-egyetem vezetősége pedig nem volt hajlandó elítélni az antiszemita rendezvényt.

A kormányzásra készülő Izrael-ellenes, antiszemitizmussal gyanúsított baloldali vezető a Londonban összegyűlt palesztin migránsoknak azt írta: Pártunk kormányra kerülve el fogja ismerni a palesztin államot, és azonnali új és ésszerű béketárgyalási folyamatot fog kezdeményezni. Mindezt azért, hogy egy fenntartható és hosszútávú egyezség szülessen a felek között. Olyan, amely igazságos, az ENSZ határozatain és a nemzetközi jogrendszeren alapul, és amelyet nagyon régóta megtagadtak.

Corbyn mostani kiállása a palesztinok, sőt az egyik legagresszívabb terrorszervezetük mellett nem az első ilyen eset.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a baloldali politikus évekkel korábban egy (ál)békekonferencián Tunéziában járva olyan Hamász-tagok előtt tisztelgett, akik részt vettek az 1972-es müncheni olimpia alatt kivégzett izraeli sportolók elleni merényet előkészítésében.

Tíz évvel ezelőtt Jeremy Corbyn büszkén említette, „megtiszteltés számára", hogy a brit törvényhozásban szervezhet vendéglátogatást egy másik, szintén Izrael megsemmisítésére felesküdött terorszervezet, a Hezbollah vezetőinek.

A brit Munkáspárt az utóbbi időszakban sorozatosan megkapta azokat a vádakat, amelyek teljes mértékben igazolódni látszanak: vezetésében olyanok munkálkodnak, akik Izrael legfőbb ellenségeinek a támogatói, egy részük pedig kifejezetten antiszemita érzelmű.

A baloldali párt legfőbb célja az, hogy mindenáron megszerezze az Egyesült Királyságban élő antiszemita muszlim migránsok szavazatait, hiszen kizárólag a britek voksaival soha sem fog kormányra kerülni.

Ezáltal azonban elveszíthetik a mérsékelt, főleg brit származású szavazóikat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK