Márki-Zay Péter turistafotókkal próbál magyarázkodni lebukása után

2019.05.18. 17:41

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Márki-Zay Péter csúnyán lebukott. Először elvetette annak a hazugságspirálnak a magvait, hogy ő és Kész Zoltán az USA Külügyminisztériumának meghívására érkeztek Amerikába, ahol épp ők fogják tájékoztatni a külügyet a magyarországi helyzetről. Na persze... A valóság az, ahogy azt az Origo megírta, Márki-Zay Péteréket nem az amerikai külügyminisztérium hívta meg. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában el kellett ismernie, hogy Amerikában élő magyarok hívták meg, és - őt idézzük - „nem olyan magasröptű emberrel találkoztunk". Vagyis, ő maga ismerte el: teljesen súlytalan emberekkel, ebből adódóan súlytalan megbeszéléseket folytattak. A probléma csak az, hogy hetekig azzal ámította az ellenzéki propagandasajtó a közvéleményt, hogy Márki-Zayt az amerikai külügy hívta meg. Ehhez a nyilvánvaló hazugsághoz pedig a két ellenzéki politikus minimum asszisztált. Erről tegnap részletesen írtunk. No, de Márki-Zay Péter a lebukását követően sem állt meg, hanem cikkünkre "reagálva" feltett néhány jól sikerült turistaképet az amerikai törvényhozás, a Capitolium épületének környékéről, amivel igazából semmit nem bizonyított. A Facebookon azt állította, hogy úgynevezett tárgyalópartnereit azért nem nevezi meg, mert azok nem közszereplők... A nevetséges helyzettel kapcsolatban számos kommentelő nyilvánította ki véleményét a polgármester Facebook-oldalán.

 Márki-Zay Péter folytatja.  Miután kénytelen volt elismerni, hogy hetekig verte át a balliberális sajtó a hazai közvéleményt azzal, hogy épp őt és Kész Zoltánt hívta volna meg az amerikai külügy, hogy tájékoztassanak hazánkról, most újabb képeket tett közzé Facebook-oldalán,  amelyek a Capitolium környékén készültek, és amelyekkel pontosan nem is tudjuk, hogy mit akart bizonyítani az ellenzéki polgármester. Annyi biztos, hogy jól sikerült turistaképekről van szó. De azt sajnos továbbra sem sikerült bizonyítani, hogy a Külügyminisztérium meghívására érkeztek volna Washingtonba. Sőt. Ő maga ismerte el, hogy amerikai magyarok hívták el. 

Íme egy, "mindent bizonyító" kép:

Forrás: Márki-Zay Péter Facebook

 Vagy épp ez:

Forrás: Márki-Zay Péter Facebook

Esetleg ez:

Forrás: Márki-Zay Péter Facebook

 A hódmezővásárhelyi polgármester egyre viccesebb magyarázkodását, természetesen nem hagyta szó nélkül az internet népe sem, és többen kinyilvánították vicces véleményüket a polgármester rendkívül gyenge "bizonyítékairól". 

Íme néhány ezek közül:

Felraktál pár tipikus turista fényképet. Mit bizonyít ez, hogy szerettek kirándulni? Tudtam, hogy képtelen leszel ezt a történetet elengedni, pedig már a fél ország rajtatok röhög. #márkizaying "

Forrás: Facebook

 

Most komolyan ezzel kell Márkinak dicsekednie, hogy hol járt, mit látogatott meg? Hetente több száz magyar turista is elrepül az USA-ba. Találkozik ottani magyarokkal is. Nagy cucc. Attól még most vagy utoljára polgármester. Ősszel mész a lecsóba!"

Forrás: Facebook

 

Egyszerű turistaképek, biztos szép kirándulás volt. Esetleg pár kép Disneylandből?"

Forrás: Facebook

 

Az EU választás kampányidőszakában én is az USA-ban toboroznék "

Forrás: Facebook

 

Dumb és Dumber Amerikában"

Forrás: Facebook

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK