A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek

HARRACH Péter; FÜLÖP Attila
Budapest, 2019. május 19. Marculescu Tony átveszi a Lehetetlen nincs rajzpályázat első korcsoportja győztesének járó díjat Fülöp Attilától, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkárától és Harrach Pétertől, a KDNP frakcióvezetőjétől (j) a Befogadlak nevelőszülői program országjárásának zárórendezvényén a Várkert Bazár előtt 2019. május 19-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek, hiszen a gyermekeknek a családban van a legjobb helyük - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Befogadlak nevű nevelőszülői program országjárásának záróhelyszínén, a budapesti Várkert Bazárban.
Vágólapra másolva!

Fülöp Attila hangsúlyozta, minél több olyan fiatalnak szeretnék biztosítani, hogy családban nőjön fel, akik nem lehetnek együtt természetes, vér szerinti családjukkal.

A program emellett azt is szeretné elérni, hogy

a gyermekvédelemben nevelőszülőként dolgozók megkapják a méltó társadalmi megbecsülést, továbbá kevesebb emberben keltsenek rossz érzéseket a nevelőszülő és a nevelt gyermek kifejezések

- fejtette ki az államtitkár.

Marculescu Tony átveszi a Lehetetlen nincs rajzpályázat első korcsoportja győztesének járó díjat Fülöp Attilától, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkárától és Harrach Pétertől, a KDNP frakcióvezetőjétől (j) a Befogadlak nevelőszülői program országjárásának zárórendezvényén a Várkert Bazár előtt 2019. május 19-én. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője arra a törvénymódosításra emlékeztetett, amelyik kimondta, a gyerekeknek lehetőleg vér szerinti, örökbefogadó, vagy nevelőszülői családban kell felnőniük.

- fogalmazott a kormánypárti politikus.

Bódis Gabriella , a harmadik (b2), Bogdán Krisztina, a második (b5) és Marculescu Tony első korcsoport (j2), valamint Szemeti Krisztián, a videó kategória (b4) győztese a Lehetetlen nincs rajzpályázat eredményhirdetésén a Befogadlak nevelőszülői program országjárásának zárórendezvényén a Várkert Bazár előtt 2019. május 19-én. Mellettük Csizi Péter, a Főkefe, az Erfo és a Kézmű Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója (b), Kiss Dávid, a Vodafone Magyarország Alapítvány kurátora (b3), Józsa Pál, a zsűri elnöke (j5), Széll Hajnalka, Auchan Magyarország HR-igazgatója (j4), valamint Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára (j3) és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője (j). Forrás: MTI/Illyés Tibor

Aláhúzta azt is, a nevelőszülői program segítségével a gyermekek közösséget kapnak, a szülők pedig lehetőséget arra, hogy megéljék a jövőbe vetett reményt, hiszen a gyermeknevelés a jövőről szól.
Harrach Péter egy parlamenti látogatásra hívta a "Lehetetlen nincs" című országos rajzpályázat díjazottjait, akik a rendezvényen vehették át elismeréseiket.

A Befogadlak nevelőszülői program országjárásának utolsó állomásán zenei gálával egybekötött családi nappal várták az érdeklődőket.