Novák Katalin: A sportolással a nők jó példát mutathatnak gyermekeiknek

NOVÁK Katalin; SZABÓ Tünde; SZALAY-BOBROVNICZKY Alexandra
Budapest, 2019. május 19. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (b-j) elindítja a 10 kilométeres versenyszámot a 24. Aldi női futógálán a fővárosi Népligetben 2019. május 19-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Minél több segítséget tud adni a kormány a családoknak, annál több lehetőségük lesz arra, hogy a családtagok együtt töltött idejének minősége javuljon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára vasárnap Budapesten, a 24. Aldi Női Futógála családi futása előtt az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin kiemelte: a közös sportolás a minőségi időtöltés egyik formája. A sportolással a nők jó példát mutathatnak gyermekeiknek, és ezzel szolgálják családjuk egészségét is - mondta a politikus, aki gyermekeivel a családi futáson, majd azután a tízkilométeres távon is indult.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár gyermekeivel a 24. Aldi női futógálán a fővárosi Népligetben 2019. május 19-én. Forrás: MTI/Mohai Balázs

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az élsport és az utánpótlás-nevelés fontossága mellett a szabadidősport jelentőségét hangsúlyozta.

A nők sportban betöltött szerepéről megjegyezte:

száz éve még alig voltak női sportolók, mára viszont a nőkből is válhat példakép.

A 24. Aldi Női Futógálára közel 9600-an neveztek - mondta el Kocsis Árpád versenyigazgató. Elmondta: hét különböző távon várták a versenyzőket, a leghosszabb és legnépszerűbb a tíz kilométeres futás volt, de 600 méteres családi futás és váltóverseny is szerepelt a programok közt.

Utóbbi kettőben férfiak - például apukák, nagypapák és fiúgyermekek - is indulhattak. Az eseményen megjelentek a Családbarát Magyarország program legújabb látványelemei: információs sátor, játéktér, és baba-mama-papa sátor is várta a családokat.