Ahogy arról korábban az Origo több cikkben is beszámolt, Ciprus első sorozatgyilkosát - egy katonatisztet - néhány héttel ezelőtt elfogták. Hét ember meggyilkolását vallotta be. Most további nyolc napig marad rendőrségi őrizetben, miután olyan helyre vezette a rendőröket, ahol további bizonyítékokat találtak a gyilkosságokkal kapcsolatban.  

A nikóziai kerületi bíróság jóváhagyta a rendőrség kérvényét, miszerint továbbra is rendőrségi őrizetben maradhasson a 35 éves sorozatgyilkos katonatiszt, olvasható az ABC News oldalán. Yiannis Georgadjis nyomozó azt mondta a bíróságnak, hogy a gyanúsított olyan helyre vezette a rendőröket a fővároson kívül, ahol további meg nem határozott bizonyítékokat találtak az esettel kapcsolatban. 

A többszörös gyilkos korábban egy kézzel írt feljegyzésben vallotta be, hogy megölt 3 fülöp-szigeteki nőt, valamint az egyiknek a gyerekét, egy román anyát és lányát, és egy valószínűsíthetően nepáli nőt.  

Sorozatgyilkos áldozatainak maradványai és bizonyítékok után kutatnak egy katasztrófaelhárító különleges egység tagjai a ciprusi főváros, Nicosia környékén fekvő Mitsero falu melletti mesterséges tóban 2019. május 7-én.Forrás: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

A gyilkosnak több áldozata is lehetett. Külföldi nőkre vadászott, akiket szex közben fojtott meg. Az eset óta már lemondott a ciprusi igazságügyi miniszter és a rendőrfőnök is, mert ha nem hibáznak a rendőrök, megelőzhetőek lettek volna a gyilkosságok.