V4NA: Zaklatják és halállal fenyegetik a migránsok az osztrák iskolásokat

2019.05.21. 15:46

Nem akar vége szakadni a migráns-erőszakhullámnak az ausztriai iskolákban, közölte a V4NA nemzetközi hírügynökség a Kronen Zeitung információira hivatkozva. Az osztrák lap most arról számolt be, hogy egy 16 éves diáklányt szexuálisan zaklatott, barátját pedig halálosan megfenyegette egy 19 éves migráns hátterű osztálytársuk. A Kronen Zeitung megjegyzi, egy hét alatt ez a harmadik középiskolai erőszakos ügy Ausztriában.

A zaklatás tavaly decemberben kezdődött.

A 19 éves migráns hátterű fiú benyúlt a lány lába közé, a melleit fogdosta,  a nyakát csókolgatta, és rendszeresen zaklatta az egyik csevegő alkalmazáson keresztül.

Ráadásul azt mondta a lánynak, hogy ha bárkinek szólni mer, akkor megöli.  Amikor a lány mégis segítséget kért egy 17 éves osztrák barátjától, akkor a migráns őt is halálosan megfenyegette, és egy vállfával fojtogatni kezdte. 

A diákok végül az egyik tanárnőjüknek szóltak, aki azonnal hívta a rendőrséget, és feljelentést tett. A fiatal férfit rögtön őrizetbe vették, a kihallgatásán részben beismerte tetteit.

Azzal védekezett, hogy ő csak viccelt.

A Kronen Zeitung felhívja a figyelmet arra, hogy ez az eset, ami most napvilágot látott, egy héten belül már a harmadik erőszakos ügy osztrák középiskolákban.  Szintén nagy port kavart, amikor migráns hátterű diákok késsel támadtak osztálytársaikra, és amikor egy tanárt ollóval fenyegettek meg.