Baseballütővel számolná fel a nacionalizmust a német baloldali ifjúsági tagozat

Jusos SPD ifjúsági tagozat EP kampány
Vágólapra másolva!
A német Szociáldemokrata Párt ifjúsági tagozata baseballütővel, uniós zászlót ábrázoló pulcsiba tiszeleg a nacionalizmus felszámolására –szúrta ki a 888.hu.
Vágólapra másolva!

A Jusos, a német Szociáldemokrata Párt ifjúsági tagozata egy erőszakra buzdító plakátot tett közzé, melyen az egyik berlini tagjuk pózol egy uniós zászlót ábrázoló pulcsiban, baseballütővel a kezében, amit az EP kampány utolsó napjaiban hoztak nyilvánosságra. A kép szlogenje pedig:

Az ifjúsági tagozat egyik vezetője, Anikka Klose elismerte, hogy ez a pártjuk egyik hivatalos plakátja, de ő úgy gondolja ez nem felháborító.

Azt nem tagadta, hogy a plakát provokatív, de elmondása szerint ez is volt a céljuk. Majd a kikezdhetetlenség kedvéért gyorsan hozzátette, hogy véleményük szerint az erőszak nem megfelelő módja a politikai viták rendezésének.

A Szociáldemokrata Párt viszont kihátrált mögülük, Michael Müller, az SPD berlini vezetője elítéli az ifjúsági tagozatuk kampányplakátját és elhatárolódnak a választási kampány ezen formájától.

A Jusosnak nem ez volt az első ilyen provokatív akciója. Korábban egy hasonlóan komolytalan eszközhöz nyúltak, akkori kreativitásuk úgy bontakozott ki, hogy konzervdobozra ragasztották a nekik nem szimpatikus politikusok képét és különböző tárgyakkal dobálták azokat.