Egy ember meghalt, többen megsérültek egy olaszországi buszbalesetben

2019.05.22. 15:28

Egy nő életét vesztette, harmincegyen pedig megsebesültek szerdán, miután felborult egy turistákat szállító autóbusz Olaszországban, a toszkánai Monteriggioni közelében, Siena megyében. A busz kelet-európai, illetve orosz turistákat szállított. 

Egy 60 turistát szállító emeletes busz roncsai mellett állnak rendőrök, tűzoltók és mentőalakulatok a baleset helyszínén. Több utas bent ragadt a felborult buszban. 

Mentőalakulatok tagjai a Toszkánában fekvő Monteriggioni közelében történt buszbaleset helyszínén 2019. május 22-énForrás: MTI/EPA/ANSA/Fabio Di Pietro

 Az ANSA hírügynökség szerint több tucatnyian megsérültek. Az áldozat egy 40 év körüli nő, őt is kiemelték már a roncsok közül. 

Az emeletes busz Montecatini Terme fürdővárosból indult Sienába, az autópályán azonban Monteriggioni településénél eddig ismeretlen okból letért az útról, és egy árokba borult. Négy sérültet válságos állapotban szállítottak a sienai kórházba. A halott feltehetően a csoport idegenvezetője volt.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Fabio Di Pietro

A baleset miatt hat kilométeres torlódás keletkezett az autópályán. A buszban kelet-európai és orosz turisták utaztak. A baleset oka még nem tisztázott. A sofőr véralkoholszintjét megvizsgálták, amely negatív lett – olvasható az Sfgate.com oldalán.