Trump az Egyesült Államok érdekeit védi

2019.05.22. 20:37

Bársony Péter IT-szakértő volt az M1 aktuális csatorna szerda esti vendége. Kijelentette, hogy Donald Trump amerikai elnök az ország gazdasági érdekeit próbálja védeni a Huawei ellen elrendelt szankciókkal. 

Bársony Péter IT-szakértő kifejtette a műsorban, hogy a mobiltelefonokon futó szoftverek túlnyomó része amerikai kézben van, ugyanakkor a hardware jelentős része nem. A vezető okostelefon-gyártók rangsorában az első a Samsung, a második a Huawei, s csak ezután következik az Apple.

Forrás: Origo

A szakember megjegyezte, hogy a ritka földfémek bányászata is jelentős részben a kínai állam kezében van, ezekre az anyagokra pedig szinte minden elektronikai eszközben szükség van. 

A Huawei ugyanakkor vezető hálózatfejlesztő, ezért aki elkötelezett az 5G rendszerek bevezetésében, az együtt fog működni a kínai céggel - vélekedett Bársony Péter. 

A Huawei ellen egy hete elrendelt amerikai szankciók hatálybalépését az amerikai kereskedelmi minisztérium 90 napra felfüggesztette, hogy az érintett vállalatoknak legyen idejük felkészülni. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK