Rejtélyes módon halt éhen egy bécsi család

2019.05.23. 14:58

Az osztrák rendőrség ma jelentette be, hogy a jelek szerint éhen halt az a nő és két lánya is, akikre holtan találtak rá bécsi otthonukban a hét elején. A nyomozóknak már van elképzelésük arról, mi történhetett. 

A 45 éves anyára és 18 éves ikerlányaira önkormányzati lakásukban találtak rá Bécsben, Floridsdorf körzetében kedden.

A boncolás után kiderült, hogy a három nő éhen halt, ez ráadásul még március végén vagy április elején történt.

Az első toxikológiai vizsgálat nem mutatta ki mérgezés nyomait. A következő hetekben további részletes vizsgálatokra kerül sor

– mondta el Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő.

A nyomozók korábban azt mondták, nem találtak betörésre vagy erőszakra utaló jeleket, és nem valószínű, hogy bezárták vagy kényszerrel tartották őket a lakásban. A család nem tartotta sok emberrel a kapcsolatot. Az otthonukban sem ennivaló, sem búcsúlevél nem volt. 

A feltételezések szerint a tragédiához 

az anya pszichés betegsége vezethetett.

A nőnél – aki többször keresett menedéket anyaotthonban –, évekkel korábban felállították a diagnózist. Hogy ez miként vezethetett az ikerlányok éhhalálához, az egyelőre rejtély.

A család nem volt ismeretlen az ifjúságvédelmi hatóságok előtt, miután az iskolaköteles kor elhagyása után, a lányok 2016 őszétől nem látogatták korábbi oktatási intézményüket. A hatóságok tisztázták a helyzetet, és úgy döntöttek, nincs szükség további intézkedésre. Az üggyel foglalkozó illetékesek szerint semmi sem utalt arra, hogy a fiatalok ártalmas pszichés vagy fizikai befolyás alatt álltak volna.