Nemzetközi pedofilhálózatot számolt fel az Interpol nevű rendőri szervezet. Sok ember érintett a bűncselekményben, több felvételt is begyűjtöttek bizonyítékként, csecsemőről készült felvételt is találtak a darkweben.

Az akció során

eddig kilenc embert vettek őrizetbe Thaiföldön, Ausztráliában és az Egyesült Államokban, és 50 gyermeket mentettek meg pedofil bűnözőktől.A program 2017-ben indult, miután rátaláltak egy gyerekpornó tartalmú oldalra a darkweben, amelyet

közel 63 ezren látogattak rendszeresen.

IllusztrációForrás: AFP/Roos Koole

A honlapon az évek alatt hetente közzétett anyagokat lefoglalták és megvizsgáltatták. A nyomozás során thaiföldi, ausztrál és amerikai felhasználókat sikerült azonosítani. Eközben a bolgár bűnüldözők felszámolták az oldalt üzemeltető szervert.

Az elfogott kilenc ember egyike a honlap főszerkesztője, aki eddig 11 kiskorú fiúval élt vissza, többek között a saját unokaöccsével is.

Ezenkívül a letartóztatottak között volt egy ausztrál webmester, akinél több ezer, Thaiföldön és Ausztráliában forgatott gyerekpornó-felvételt találtak. A bennük szereplő gyerekek között volt egy csecsemő is. A két férfi 146, illetve 40 év börtönt kapott.
Az Egyesült Államokban több olyan embert tartóztattak le, akik bizalmi tisztségeket töltöttek be, illetve egy olyan férfit, aki kétéves féltestvérével szemben követett el visszaélést"- mondta el az amerikai belbiztonsági minisztérium illetékese

A nyomozás még akár évekig elhúzódhat. A rendőrök még legalább száz kiskorút próbálnak azonosítani, akik szintén pedofilok áldozataivá váltak.