Berlin a családok helyett a migrációt támogatja

The Wider Image: With clubs and churches, Berlin becomes home for migrants Afghan migrant Ali Mohammad Rezaie attends the Sprachcaffe (language cafe) organised by the neighbourhood association Kiezspinne in Berlin, Germany, October 01, 2018. REUTERS/Hanni
Afghan migrant Ali Mohammad Rezaie attends the Sprachcaffe (language cafe) organised by the neighbourhood association Kiezspinne in Berlin, Germany, October 01, 2018. REUTERS/Hannibal Hanschke SEARCH "GERMANY DARWISH" FOR THIS STORY. SEARCH "WIDER IMAGE" FOR ALL STORIES. - RC14AE00E690
Vágólapra másolva!
Miközben a magyar állam kétezermilliárd forintot fordít családtámogatásra, Berlin ennek az összegnek csaknem négyszeresét költi a migránsokra – derült ki a szövetségi pénzügyminisztérium hivatalos közléséből, amely szerint tavaly minden eddiginél többet, 23 milliárd eurót fordított a bevándorlásra.
Vágólapra másolva!

A német adófizetőknek minden korábbinál többe, 23 milliárd euróba (körülbelül 7500 milliárd forint) került tavaly a tömeges bevándorlás és a migránsok eddig kevés eredményt hozó integrációjának kezelése – derült ki a szövetségi pénzügyminisztérium által közzétett jelentésből.

Csak összehasonlításként: ez Magyarország idei költségvetési kiadásainak egyharmadával egyenértékű, és csaknem négyszerese annak a pénznek, amint a magyar kormány inkább a családok támogatására költ - írta a Magyar Nemzet.

A hivatalos adatok szerint Berlin csak a menekültstátussal rendelkező körülbelül egymillió bevándorló szociális juttatásaira több mint négymilliárd eurót (körülbelül 1300 milliárd forint) költött.

Vagyis egyenként négyezer eurót, aktuális árfolyamon 1,304 millió forintot kapott alanyi jogon minden migráns.

A tartományok és a helyi önkormányzatok migrációs kiadásait ugyanakkor összesen hét és fél milliárd euróval (körülbelül 2400 milliárd forint) támogatták a szövetségi költségvetésből.

Berlinben fontosabbak a migránsok, mint az őshonos családok Forrás: REUTERS/Hannibal Hanschke

Ez az összeg megoszlott a menedékkérelmek elbírálásával összefüggő kiadások, például a bevándorlók lakhatásának biztosítása, valamint a beilleszkedést segítő programok és a gyermekellátási intézkedések között.

A migránsok lakhatására és regisztrációjára 1,6 milliárd eurót (hozzávetőleg 521 milliárd forint); az integráció támogatására nagyjából kétmilliárd eurót (652 milliárd forint) utaltak a tartományoknak integrációs célokra (például kurzusok), míg például a bevándorlók gyermekeinek ellátására további, hozzávetőlegesen egymilliárd euró (326 milliárd forint) ment el tavaly.

Mindez azért is érdekes, mert bár kevés szó esik róla,

Németországban milliók fontolgatják, hogy elhagyják szülőhazájukat.

Az elmúlt években végzett felmérések szerint ennek legfőbb oka, hogy a született németek közül sokan elégedetlenek anyagi helyzetükkel, és úgy érzik, nem kapnak elég segítséget az államtól.

A német statisztikai hivatal szerint például 2017-ben 249 ezren hagyták el az országot. Igaz, a helyükre 167 ezren érkeztek, de a bevándorlási szaldó így is mínusz 82 ezer fő, azaz ennyivel csökken a német lakosság nem természetes úton.

A teljes cikket itt olvashatják.