Kisgyereket gázolt halálra a gyorsvonat

2019.05.24. 15:45

Életét vesztette egy négyéves kislány, miután édesanyjával a sínek mellett sétálva elsodorta egy gyorsvonat Pozsony külvárosában, Dévényújfalunál.

A tragikus baleset tegnap este 7 óra körül történt a szlovák főváros egyik peremkerületében. Az első hírek még arról szóltak, hogy egy nő a sebesvonat elé vetette magát, ezért késtek csütörtök este másfél-két órát a járatok Pozsony és a szlovák-cseh határ között. 

A szlovák sajtóban először az jelent meg, hogy Dévényújfalunál egy nő vetette magát a közlekedő vonat elé, ezért mindkét irányból sokat késnek a vonatokForrás: Polícia SR

Nem sokkal később azonban pontosították a tragikus baleset hírét, miszerint egy négyéves kislányt gázolt halálra a gyorsvonat. Mint az a TV JOJ riportjából kiderült, a 40 éves nő és négyéves kislánya a sínek mentén a dévényújfalui vasútállomásról gyalog indult el a sínek mentén a mintegy 40 kilométerre fekvő Holics község felé, ahol éltek, amikor az érkező vonat elsodorta mindkettőjüket.  

Egy négyéves kislány a halálos áldozata a csütörtök esti vonatbalesetnekForrás: Polícia SR

A szlovák rendőrség a kereskedelmi csatornának megerősítette, hogy

a vonat vezetője már nem tudta megakadályozni az ütközést, és a kislány a helyszínen azonnal meghalt. 

Az Info.sk hírportál szerint a gyermek és édesanyja Pozsonyból utaztak volna Erdőhát irányába vonattal, de mivel nem volt elég pénzük a hazaútra, korábban kiszálltak a járműből, és ezért gyalog folytatták útjukat. Az anyát állítólag súlyos fejsérüléssel szállították kórházba.