Ferenc pápa: Az abortusz ellenzése nem vallási, hanem emberi kérdés

2019.05.25. 16:15

A terhességmegszakítás ellenzése nem vallási, hanem emberi kérdés, és az abortusz akkor sem megengedhető, ha a születendő gyermek súlyos fogyatékkal jön világra vagy alig van esélye az életben maradásra - fejtette ki véleményét szombaton Ferenc pápa egy egyházilag támogatott konferencián.

Megengedhető egy emberi élet eldobása, hogy megoldjunk egy problémát? Megengedhető bérgyilkost fogadni, hogy megoldjunk egy problémát?- tette fel a kérdést a katolikus egyházfő.

A rendezvény deklarált célja az olyan művi vetélések elleni fellépés volt, melyek magzati vizsgálatok eredményének birtokában születnek, ha a születendő baba fogyatékkal élő vagy súlyosan sérült lenne, esetleg alig van esélye az életben maradásra.

A terhességmegszakítás ellenzése nem vallási, hanem emberi kérdés - mondta Ferenc pápa egy egyházilag támogatott konferenciánForrás: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami

Egy emberi lény sosem lehet összeegyeztethetetlen az élettel.Azok a gyerekek is megérdemlik az egészségügyi ellátást az anyaméhben, akik várhatóan nem vagy csak kevéssel élik túl a születést - mondta Ferenc pápa, majd kiemelte, hogy az ilyen gyerekek szüleit támogatni kell, hogy ne érezzék magukat egyedül, és ne féljenek.
Ha gondoskodunk ezekről a gyerekekről, az segíti a szülőket a gyászban, mert így nem csak a veszteséget élik meg, hanem tesznek egy lépést a közösen megtett úton,- mondta az egyházfő, aki szerint így a szülők egész életükben magukkal hordozhatják gyerekük emlékét, és lehetőséget kapnak arra, hogy szeressék babájukat.