Egy brit hegymászó a legújabb áldozat a Mount Everesten

Mount everest
This handout photo taken on May 22, 2019 and released by climber Nirmal Purja's Project Possible expedition shows heavy traffic of mountain climbers lining up to stand at the summit of Mount Everest. - Many teams had to line up for hours on May 22 to reach the summit, risking frostbites and altitude sickness, as a rush of climbers marked one of the busiest days on the world's highest mountain. (Photo by Handout / Project Possible / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / PROJECT POSSIBLE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ---
Vágólapra másolva!
Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, az elmúlt időszak kedvező időjárása miatt tolonganak az emberek a világ legmagasabb hegyén, a Mount Everesten. Ennek azonban súlyos következménye van, a brit Robin Fisher ugyanis idén a 10. áldozat már a világ legmagasabb pontján. 
Vágólapra másolva!

Fisher már elérte a csúcsot, a visszafelé úton azonban rosszul lett, 150 méterrel lejjebb halt meg. Partnere, Kristyn Carriere, a bázisig elkísérte Fishert, aki onnan ment fel a csúcsra szervezett csoporttal, egy hattagú expedícióval. Élve azonban már nem jött vissza.

Carriere azt mondta közösségi oldalán, hogy a férfi

Egy 2019. május 22-i fotó a Himalája csúcsára mászó embertömegről Forrás: AFP/Handout

Az egyik helyi hivatalnok szerint reggel fél kilenc körül érték el a csúcsot, Fisher lejjebb halt meg. A serpa is rosszullétre panaszkodott, őt egy alsóbb táborba sikerült kimenteni.

A cikk megjegyzi, hogy az utóbbi időszakban sokak vágya lett felmenni a Mount Everestre, így a hegy megmászása már nem korlátozódik csak profi hegymászókra néhány ezzel foglalkozó vállalatnak köszönhetően.

Egyesek szerint azonban aggodalomra ad okot, hogy most már ilyen sokan próbálják meg elérni a csúcsot, így

korlátozni kellene a hegymászók számát.

A Himalayan Times szerint Fisher már legalább a 20. halálos áldozata a tavaszi időszaknak a 8000 méter feletti hegyekben – olvasható a Sky News oldalán.