Önjelölt muszlim rendőröket ítéltek el Németországban

Wuppertal, Németország, sharia police
24 May 2019, North Rhine-Westphalia, Wuppertal: In the trial of the so-called Sharia police, defendants are brought into a courtroom of the regional court. Five years ago, Islamists were unregistered and in warning vests with the imprint "Shariah Police" were pulled through Wuppertal at night. They are therefore accused of infringing the uniform prohibition or of aiding and abetting it. The trial had been ordered as a new edition by the Federal Supreme Court, which had reversed the acquittals for the seven defendants. (The name badges were made unrecognizable to protect personal rights.) Photo: Henning Kaiser/dpa
Vágólapra másolva!
Egy héttagú, önjelölt saría (iszlám vallásjog) „rendőrséget” ítéltek el Németországban. Az egyenruhás muszlim banda még 2014 szeptemberében, tehát jóval a menekültválság kezdete előtt „járőrözött” az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban lévő Wuppertal városában, figyelmeztetve a muszlim embereket,  hogy tartsák be az iszlám előírásait, vagyis ne menjenek pl. kávézókba, és ne igyanak alkoholt. A történet egy újabb gyöngyszem a németországi integráció valóságáról. 
Vágólapra másolva!

Egy német bírósági döntés értelmében pénzbírságra büntették azokat a muszlim fundamentalistákat, akik még évekkel ezelőtt önjelölt saría rendőrként járták Wuppertal városát. Az eset még 2014-ben történt, a közfelháborodásnak köszönhetően eljárást indítottak ellenük, a jogerős ítélet azonban csak most született meg.

A 27 és 37 év közötti férfiaknak

300 és 1800 euró közötti összeget kell fizetniük

az egyenruhák viselésére vonatkozó törvények megsértéséért a wuppertali bíróság ítélete szerint – olvasható a The Times of Israel oldalán.

A vádlottak érkezése a wuppertali bíróságra 2019. május 24-én Forrás: AFP/Henning Kaiser

Az egyenruhák viselésére vonatkozó német szabályozás eredetileg arra irányult, hogy megakadályozzák a neonáci gyűléseket, felvonulásokat. A bírói döntés szerint a csoport tevékenységének célja a megfélemlítés volt, másolva a Közel-Keleten létező saría rendőrségeket, mint erőszakszervezeteket.

A Németország nyugati részén található ipari városban, Wuppertalban jelentős muszlim népesség él, a héttagú banda narancssárga láthatósági mellényben cirkált „saría rendőrség” felirattal. Fiatal muszlimoknak azt akarták előírni, hogy

ne igyanak alkoholt, és ne menjenek kávézókba, fogadóirodákba és bordélyházakba.

A hétfői bírósági ítélet egy második eljárás keretében született meg, ugyanis 2016-ban a Szövetségi Legfelsőbb Bíróság megsemmisítette felmentésüket.

A muszlim járőrök vezetője

az egyik legismertebb fundamentalista, 38 éves, iszlám hitre áttért hitszónok, Sven Lau volt.

Laut 2017-ben – egy másik ügyben – 5 éves börtönbüntetésre ítélték, mert bűnösnek találták egy terrorszervezet támogatásában, potenciális dzsihadistákat toborozva Szíriába való utaztatásuk céljából.

Németország iszlamizációjával, lakosságcseréjével, illetve a demográfiai egyensúly megbomlásával vélhetően egyre több ehhez hasonló hírt lehet majd olvasni, ha egyáltalán a német szövetségi állam fenn tudja majd tartani a német jogrendet a muszlim többségű városrészekben is.