V4NA: Párizs megmentené a halálra ítélt, migráns hátterű terroristákat

French Defence minister Jean-Yves Le Drian arrives for a meeting on November 15, 2015 at the Elysee Presidential Palace in Paris. AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN
Jean-Yves Le Drian
Vágólapra másolva!
Ellenzi Franciaország azoknak a francia állampolgársággal (is) rendelkező muszlim migráns hátterű személyeknek a halálra ítélését, akiket az Iszlám Állam terrorszervezethez való csatlakozásuk miatt ítéltek el Irakban. Eddig négy, más források szerint már hat francia állampolgárságú terroristát ítéltek halálra – írja a V4NA hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Párizs fokozza diplomáciai erőfeszítéseit annak érdekében, hogy az Irakban halálra ítélt négy francia állampolgárságú, migráns hátterű terroristát ne végezzék ki, mert Franciaország ellenzi a halálbüntetést, jelentette be Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter a Radio France Internationale (RFI) közszolgálati rádiónak adott interjújában.

Jean-Yves Le Drian Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy

- jelentette ki.

Le Drian hangsúlyozta ugyanakkor, hogy elítélt terroristákról van szó, akiket meg kell büntetni, de Franciaország elvi alapon ellenzi a halálbüntetést.

Irakban a héten négy francia állampolgárságú muszlim migráns hátterű személyt ítéltek halálra, mert az Iszlám Állam terrorszervezet tagjai voltak.

Kedden médiaforrások arról számoltak be, hogy további két, az Iszlám Államhoz csatlakozott francia állampolgárságú migránst is halálra ítéltek.

Korábban Emmanuel Macron francia elnök azt mondta, tiszteletben tartja Irak szuverenitását, ám ellenzi a halálbüntetést.