Az Iszlám Állam katonája volt a Lyonban robbantó algériai migráns

2019.05.30. 16:51

Az Iszlám Állam terrorszervezetnek fogadott hűséget a múlt heti lyoni robbantás elkövetője, egy algériai migráns hátterű férfi - közölte egy francia igazságügyi forrás.

A 24 éves algériai - informatika szakos - egyetemi hallgató a nyilatkozó illetékes szerint ezt a nyomozóknak mondta el.

Bevallotta, hogy ő készítette a csomagba rejtett pokolgépet, és ő is helyezte el péntek délután nem messze a Lyon-Perrache vasútállomástól, egy pékség előtt - hívta fel rá a figyelmet a nyomozáshoz közel álló forrás.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a rendőrség hétfőn vette őrizetbe a férfit és másik három gyanúsítottat, a migráns testvérét, az anyját és az apját.

Múlt pénteken, Lyon sétálóutcájában történt robbantás következtében 13 ember sebesült meg. A merénylet gyanúsítottja a biztonsági kamerák felvételeinek tanúsága szerint egy kerékpáros férfi volt, aki sötét napszemüveget viselt.

A rendőrség több fényképet is közzétett az első számú gyanúsítottról a Twitteren, sok szemtanú jelentkezett is a felhívására, közülük többtucatnyit meg is hallgattak.

Rémy Heitz, a terrorizmus elleni küzdelemmel megbízott francia főügyész szombaton azt közölte, hogy az ügyben a nyomozást gyilkossági kísérlet, valamint terrorista szervezkedés és támadás gyanújával indították meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK