Letartóztatták az olasz Liga párt irodájánál robbantó szélsőbaloldali aktivistát

ORBÁN Viktor; SALVINI, Matteo
Budapest, 2019. május 2. Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes és Orbán Viktor miniszterelnök (a képen nem látható) sajtótájékoztatót tart megbeszélésüket követően Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. május 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az olasz rendőrség emberei letartóztattak egy büntetett előéletű, spanyol állampolgárságú szélsőbaloldali aktivistát, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő helyezte el a bombát a Liga (Matteo Salvini olasz belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes pártjának) irodája előtt. A férfi egy olyan anarchista csoport tagja, amely a határok nélküli, a korlátlan migrációt támogató világért küzd.
Vágólapra másolva!

Arról ír a 888.hu az olasz Il Giornale című jobboldali lap információira hivatkozva, hogy egy hosszú nyomozást követően sikerült a helyi hatóságoknak azonosítani az egyik elkövetőjét annak a robbantásnak, amely még tavaly augusztusban történt.

A támadás Matteo Salvini bevándorlásellenes pártjának, a Ligának trevisói irodáját érintette, a szélsőbaloldaliak két bombát is robbantottak volna.

Matteo Salvini Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A második pokolgépet (melyet sikerült hatástalanítani) direkt azoknak a rendőröknek és szakértőknek szánták, akik az első bomba robbanása miatt érkeztek ki a helyszínre.

A támadásért egy szélsőbaloldali csoportosulás, a „Santiago Maldonado” sejt vállalta a felelősséget, saját krédójuk szerint

egy internacionalista, „anarchista szolidaritásért” küzdenek, egy olyan világért, ahol „nincsenek határok és nincs tekintélyelvűség”, magyarán korlátlanul jöhetnek a migránsok.

A csoport már egy korábbi támadásért is vállalta a felelősséget, akkor rendőrőrsön robbantottak Rómában.

A Liga irodáját érintő támadásban a gyanúsított egy spanyol szélsőbaloldali aktivista, a 42 éves Juan Antonio Sorroche Fernandez.

A férfi 2017 óta bujkál az olasz hatóságok elől korábbi bűntettei miatt.