Vágólapra másolva!
Az utazást szervező Very Good Tour nevű koreai cég arról számolt be, hogy a hajószerencsétlenségben meghalt turisták családtagjai ottani idő szerint csütörtök este elindultak Budapestre. Először azt mondták, hogy összesen 16 családtagot hoznak Magyarországra, később viszont már 38 hozzátartozóról beszéltek az MTI szerint.
Vágólapra másolva!

A cég vezetője a tragédia után tartott sajtótájékoztatón elmondta: ilyen túrák során az utasoknak általában kellene hordaniuk mentőmellényt, de ez esetben ez nem történt meg. Lee Sangmoo szerint ez a mulasztás azért történik meg gyakorta, mert zavarja a turistákat fényképkészítés közben, az idegenvezetők pedig amúgy sem különösebben forszírozzák a mellények viselését.

Szinte biztosan voltak is mentőmellények a tegnap a Dunán elsüllyedt hajón, de azokat nem volt idő használni.

Ezért nem találtak mellényt sem azokon, akiket sikerült kimenteni, sem pedig azokon, akiknek már csak a holttestét találták meg. Mindezt a hajózási szövetség elnöke mondta el az Origónak az után, hogy tegnap este két hajó ütközött.

Hozzátartozók indulnak Budapestre az Incshoni repülőtérről 2019. május 30-án Forrás: MTI/AP/Ahn Jung Dzsun

A The Korea Times szerint a turistacsoport 9 családból állt, a legtöbben 40 és 50 év közöttiek voltak, illetve egy 72 éves férfi és egy 6 éves gyerek is volt velük. Többségük a fővárosból, Szöulból, illetve Kjonggi tartományból érkezett, nyolcan rajtuk kívül Tedzsonból és Dél-Cshungcshong tartományból, valamint a hajón utazók közül négy nő az ország déli partján található Joszu városából jött. Szombaton indultak el Incshon városból, és vasárnap indultak volna vissza Dél-Koreába.

Nagyon kicsi az esélye annak, hogy életben van bárki is abból a 21 emberből, akiket nem sikerült tegnap este kimenteni az után, hogy a hajójuk a Dunán, a Parlamentnél egy másik hajóval ütközött, és ők a vízbe estek

tudtuk meg egy szakembertől, akinek kollégái részt vettek az esti mentésben. A hajón, amely később el is süllyedt, 35-en voltak, 33 dél-koreai turista és a kétfős személyzet. Hét ember holttestét már megtalálták korábban, de túlélők is vannak, heten, őket azonnal kórházba vitték. Nekik nagyon nagy szerencséjük volt.