Az oroszországi Ulan-Udeban a hirtelen kerekedett forgószél felkapott egy ugrálóvárat, amin éppen legalább egy tucat gyerek játszott – számolt be az orosz Arigus hírtelevízió. 

A tragikus baleset az Oroszország kelet-szibériai részén található 400 ezres városban történt.

A helyi média arról számolt be, hogy a hirtelen jött erős széllökések kitépték az ugrálóvárat tartó köteleket a földből, és legalább 4 méter magasba repítették azt, ami aztán még a levegőben szétdurrant, így az összes gyerek a betonra zuhant.

Az egyik szülő, akinek a gyereke könnyebb sérülésekkel megúszta a „kalandot”, a hírcsatornának azt nyilatkozta, hogy az egész pillanatok alatt történt, a baleset után a helyszínen minden csupa vér volt.

Az ugrálóvárat legalább 4 méter magasba repítette a szél a gyerekekkel együttForrás: Orosz Rendőrség

A zuhanásban öt 4 és 6 év körüli gyerek súlyos sérüléseket szenvedett, háromnak kritikus az állapota.

Volt, akinek az álkapcsa törött el, de volt olyan kisfiú is, akit többszörös nyílt töréssel azonnal operálni kellett.

A riportban megjegyezték azt is, hogy fél órán belül három rohamkocsi is érkezett a helyszínre, de a szülők közül páran nem várták meg a mentők kiérkezését, ezért autóval vagy taxival vitték be gyereküket a kórházba. A helyi rendőrség szóvivője az elsődleges vizsgálat után azt nyilatkozta, hogy

egyértelműen a trambulint üzemeltető vállalkozót terheli a felelőség, ugyanis a játék nem volt kellőképpen a földhöz rögzítve.