Pozsony központjában többször is meglőttek egy késes támadót a szlovák rendőrök – számolt be a Szlovák Távirati Iroda (TASR). A férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba. A támadó előtte megkéselte a Szlovák Pénzügyminisztérium egyik biztonsági őrét. Sőt, az utcai incidensben állítólag megsérült egy 14 éves lány is, de az még nem tisztázott, hogyan – számolt be közösségi oldalán a szlovák rendőrség. 

Az egyik szemtanú, egy Alexandra keresztnevű nő a TASR-nek arról számolt be, hogy péntek délután fél négy körül Pozsony belvárosában, az Üzleti utcában a kiérkező rendőrök többször meglőttek egy magas, késsel hadonászó, fekete ruhás férfit.

A TASR közzé is tett egy rövid videót, amelyen az látszik, ahogy az egyik kiérkező járőrkocsiból kiugranak a rendőrök, miközben egy másik már ott lévő járőr többször rálő a támadóra, aki pillanatokon belül elterül a földön.

A Pozsony Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Veronika Slamková először csak annyit erősített meg, hogy a rendőrök több lövéssel ártalmatlanítottak egy középkorú férfit a szlovák főváros egyik legfrekventáltabb utcájában.

Később egy másik rendőrségi bejegyzés szerint a férfi először megpróbált bejutni a közeli, Stefanicova utcában található pénzügyminisztériumba, ahol rátámadt az ottani biztonsági szolgálat egyik alkalmazottjára, akit meg is szúrt. 

A férfi a minisztérium portáján egy késsel megsebesítette az egyik biztonsági őrt, aki könnyebb sérülést szenvedett. Az áldozat eszméleténél volt, amikor kórházba szállították a mentők– nyilatkozta a TASR-nek Ivana Skokanová, a Szlovák Pénzügyi Felügyelet szóvivője.

A támadó ezután kirohant a minisztérium épületből, és átszaladt a szomszédos Üzleti utcába, ahol egy fehér táskából újra előrántotta a kést, és azzal fenyegette az időközben őt követő, és mobiltelefonnal filmező járókelőket.

A szemmel láthatóan zavart elméjű férfi állítólag önmagát is megsebesítette.

Szemtanúk szerint magát is hasba szúrta, de azt követően is hadonászott a konyhakéssel.

Sajtóbeszámolók szerint végig azt kiabálta, hogy senki ne merjen a közelébe menni, mert mindenkit megöl. Amikor észlelte a szirénázó rendőrautó érkezését, azt üvöltötte, hogy a rendőröket is le fogja szúrni.

A helyszínre pár percen belül kiérkeztek a legközelebbi járőrkocsik, az egyik rendőr öt lövést adott le a támadóra.  

A Pozsony központjában többször meglőtt késes támadót életveszélyes állapotban szállították kórházbaForrás: Polícia SR

 

Közösségi oldalán a szlovák rendőrség végül egy olyan bejegyzést tett közé, miszerint az incidensben az utcán egy 14 éves lány is megsebesült. Szerintük könnyebben, és még vizsgálják, hogy mi okozta a sérülését. 

Ugyanakkor a Szlovák Távirati Iroda arról számolt be, hogy információik szerint az utcán megsérült lányt az egyik pozsonyi kórházban meg kellett műteni.

Mivel kiskorú személyről van szó, az állapotáról semmilyen információval nem szolgálhatunk. Azt tudom csak megerősíteni, hogy az egyik férfit súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba, aki azóta is mesterséges altatásban van, és nem sokkal előtte könnyebb sérüléssel egy másik férfit is kórházba vittek, aki mindvégig magánál volt, az ő állapota továbbra is stabil

– nyilatkozta Alena Krčová, a szlovák Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Tehát továbbra sem világos, hogy a diáklány a lövöldözésben sérült-e meg. Mint írták, a szlovák rendőrség még vizsgálja a történteket.