A budapesti tragikus hajószerencsétlenséggel szinte egy időben Pozsonyban is vészhelyzet alakult ki a megáradt Dunán, ugyanis az egyre erősödő sodrás miatt ott egy hatalmas ukrán uszály szabadult el – számolt be a Szlovák Távirati Iroda (TASR).

A majdnem tragédiával végződő esetről a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat (SVP) számolt be a közösségi hálón.

Szerdán, azaz május 29-én éjszaka 23.15-kor kaptunk értesítést a forgalomirányítási hivataltól, hogy egy teljesen megrakott, bruttó 1200 regisztertonnás ukrán tolóhajó irányítatlanul sodródik lefelé a Dunán Körtvélyes irányába, és fennáll a veszélye, hogy összeütközik a Bősnél átzsilipelt személyhajókkal – volt olvasható az SVP figyelemfelkeltő közleményében.

A szlovák vízügyi és hajózási hivatalnál riadókészültséget rendeltek el. Azonnal figyelmeztették a délebbre horgonyzó hajókat, ill. azok tulajdonosait.

Pozsonynál egy hatalmas áruval megrakott, elszabadult tolóhajó okozott hatalmas pánikot szerda éjszaka – IllusztrációForrás: MTI/Sóki Tamás

Végül még szerda éjfél előtt a Brezno jégtörő hajónak sikerült időben befognia és lehorgonyoznia a hatalmas tolóhajót, és bár hajszálon múlt, de nem történt tragédia, és a hajókban sem keletkezett anyagi kár – közölte később a vízgazdálkodási vállalat.