Tizenkét volt kollégáját lőtte agyon egy ámokfutó Virginia Beachen

Virginia Beach, lövöldözés
VIRGINIA, USA - MAY 31: A view of Virgina Beach Municipal Center signboard is seen after a shooter opened fire at the Virginia Beach Municipal Center, in Virginia, United States on May 31, 2019. At least 12 people were killed Friday in a shooting in the state of Virginia, according to police. Crystal Huffman / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Tizenketten meghaltak, hatan pedig súlyosan megsérültek az egyesült államokbeli Virginia Beach helyhatósági központjának közműcégében, amikor egy volt alkalmazott betört, és válogatás nélkül lövöldözni kezdett az ott dolgozókra. A férfi egy rendőrre is rálőtt, az ő életét a golyóálló mellénye mentette meg. 
Vágólapra másolva!

Az elkövető, aki a város kommunális létesítményeinek egyik régi dolgozója volt, meghalt - tette hozzá.

- mondta el a lövöldözésről tartott sajtóértekezleten James Cervera rendőrfőnök, a sérültek állapotáról azonban nem tett említést.

Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Crystal Huffman

A történtekről alig árult el részleteket, csak annyit mondott, hogy az eset délután történt a helyhatósági központ közműcégeknek otthont adó épületében, a városháza közvetlen szomszédságában. A férfi, miután belépett az épületbe,

azonnal tüzet nyitott, és válogatás nélkül lőtt az ott lévőkre.

A helyszínre érkező rendőrök beavatkozása után lövések értek egy rendőrt is, akit golyóálló mellénye mentett meg.

James Cervera nem tette egyértelművé, hogy az elkövető végül saját kezűleg vetett véget az életének, vagy a rendőrökkel vívott tűzpárbajban halt meg. A Reuters hírügynökség úgy tudja, hogy az utóbbi történt.

A város polgármestere, Bobby Dyer az újságírók előtt úgy nyilatkozott, hogy "ez a leglesújtóbb nap Virgina Beach történetében". "Az érintettek a barátaink, a munkatársaink, a szomszédaink és a kollegáink" - mondta.

Frissítés: A hatóságok később DeWayne Craddock néven azonosították az elkövetőt, aki a tájékoztatás szerint városfejlesztési mérnök volt. Cervera nem kívánt reagálni a támadó lehetséges indítékait firtató kérdésekre, de elmondta, hogy a gyanúsított tulajdonában lévő fegyvereket találtak a tett helyszínén, illetve az otthonában tartott házkutatás során is.