Tizenketten meghaltak, hatan pedig súlyosan megsérültek az egyesült államokbeli Virginia Beach helyhatósági központjának közműcégében, amikor egy volt alkalmazott betört, és válogatás nélkül lövöldözni kezdett az ott dolgozókra. A férfi egy rendőrre is rálőtt, az ő életét a golyóálló mellénye mentette meg. 

Az elkövető, aki a város kommunális létesítményeinek egyik régi dolgozója volt, meghalt - tette hozzá.

Tizenegy halálos áldozatunk van a helyszínen, további hat áldozatot a térség kórházaiba szállítottak - mondta el a lövöldözésről tartott sajtóértekezleten James Cervera rendőrfőnök, a sérültek állapotáról azonban nem tett említést.

Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Crystal Huffman

A történtekről alig árult el részleteket, csak annyit mondott, hogy az eset délután történt a helyhatósági központ közműcégeknek otthont adó épületében, a városháza közvetlen szomszédságában. A férfi, miután belépett az épületbe, azonnal tüzet nyitott, és válogatás nélkül lőtt az ott lévőkre.

A helyszínre érkező rendőrök beavatkozása után lövések értek egy rendőrt is, akit golyóálló mellénye mentett meg.

James Cervera nem tette egyértelművé, hogy az elkövető végül saját kezűleg vetett véget az életének, vagy a rendőrökkel vívott tűzpárbajban halt meg. A Reuters hírügynökség úgy tudja, hogy az utóbbi történt.

A város polgármestere, Bobby Dyer az újságírók előtt úgy nyilatkozott, hogy "ez a leglesújtóbb nap Virgina Beach történetében". "Az érintettek a barátaink, a munkatársaink, a szomszédaink és a kollegáink" - mondta.

Frissítés: A hatóságok később DeWayne Craddock néven azonosították az elkövetőt, aki a tájékoztatás szerint városfejlesztési mérnök volt. Cervera nem kívánt reagálni a támadó lehetséges indítékait firtató kérdésekre, de elmondta, hogy a gyanúsított tulajdonában lévő fegyvereket találtak a tett helyszínén, illetve az otthonában tartott házkutatás során is.