A ciprusi sorozatgyilkos újabb áldozatát találták meg

2019.06.04. 18:58

Egy bomló holttestet rejtő bőröndöt emeltek ki búvárok kedden Cipruson egy mérgező vizű bányatóból. A hatóságok szerint a szigetország első ismert sorozatgyilkosának újabb, hatodik áldozatát találhatták meg. Nikosz Metaxasz hivatásos katonatiszt hét ember megölését vallotta be, egy kislány tetemét még keresik.

Április 14. óta a hatóságok öt másik áldozatot találtak meg, kettőt ugyancsak bőröndbe gyömöszölve, a fővárostól, Nicosiától nem messze fekvő Micero-bányatóban. A tóból kedden kiemelt tetem egy harmincas évei közepén járó Fülöp-szigeteki nőé lehet.

A hatóságok még keresik egy másik meggyilkolt filippínó nő hatéves kislányát. Utána egy másik tóban, a Micerótól nem messze fekvő Memiben is kutatnak, amelyet akár le is csapolhatnak, ha továbbra is eredménytelen marad a keresés.A hatóságok még nem emeltek vádat a százados ellen, holott egy tízoldalas kézírásos vallomásban mindent bevallott, és maga mutatta meg a rendőrségnek, hol rejtette el áldozatait.

Az új ciprusi rendőrfőnök, Küprosz Mihaelidesz azt mondta, hogy 42 év szolgálat alatt nem látott hasonló barbarizmust.

Forrás: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

A Cipruson példátlannak számító bűnügybe belebukott az igazságügyi miniszter és a korábbi rendőrfőnök is, akiket sokan nemtörődömséggel vádolnak. A bírálók szerint azért nem vizsgálták ki tisztességesen a bejelentett eltűnési ügyeket, mert Cipruson munkát vállaló külföldi nőkről, a társadalom peremén élő emberekről van szó.

Az első ciprusi sorozatgyilkos áldozatai között van egy román nő és kislánya is.