A ciprusi sorozatgyilkos újabb áldozatát találták meg

ciprusi sorozatgyilkos
Nicosia, 2019. május 8. Sorozatgyilkos áldozatainak maradványai és további bizonyítékok után kutatnak egy katasztrófaelhárító különleges egység tagjai a ciprusi főváros, Nicosia környékén fekvő Mitsero falu melletti mesterséges tóban 2019. május 8-án. A ciprusi hadsereg 35 éves századosa a közelmúltban bevallotta öt felnőtt nő és két leánygyermek megölését, és megmutatta a tavat, mert ennek vizében rejtette el a holttesteket. A hatóságok április 28-án találtak egy bőröndöt a tóban, amelyben az egyik áldozat maradványai lehettek. MTI/EPA/Katia Hrisztodulu
Vágólapra másolva!
Egy bomló holttestet rejtő bőröndöt emeltek ki búvárok kedden Cipruson egy mérgező vizű bányatóból. A hatóságok szerint a szigetország első ismert sorozatgyilkosának újabb, hatodik áldozatát találhatták meg. Nikosz Metaxasz hivatásos katonatiszt hét ember megölését vallotta be, egy kislány tetemét még keresik.
Vágólapra másolva!

Április 14. óta a hatóságok öt másik áldozatot találtak meg, kettőt ugyancsak bőröndbe gyömöszölve, a fővárostól, Nicosiától nem messze fekvő Micero-bányatóban.

A tóból kedden kiemelt tetem egy harmincas évei közepén járó Fülöp-szigeteki nőé lehet.

A hatóságok még keresik egy másik meggyilkolt filippínó nő hatéves kislányát. Utána egy másik tóban, a Micerótól nem messze fekvő Memiben is kutatnak,

amelyet akár le is csapolhatnak, ha továbbra is eredménytelen marad a keresés.

A hatóságok még nem emeltek vádat a százados ellen, holott egy tízoldalas kézírásos vallomásban mindent bevallott, és maga mutatta meg a rendőrségnek, hol rejtette el áldozatait.

Az új ciprusi rendőrfőnök, Küprosz Mihaelidesz azt mondta, hogy 42 év szolgálat alatt nem látott hasonló barbarizmust.

Forrás: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

A Cipruson példátlannak számító bűnügybe belebukott az igazságügyi miniszter és a korábbi rendőrfőnök is, akiket sokan nemtörődömséggel vádolnak. A bírálók szerint azért nem vizsgálták ki tisztességesen a bejelentett eltűnési ügyeket, mert Cipruson munkát vállaló külföldi nőkről, a társadalom peremén élő emberekről van szó.

Az első ciprusi sorozatgyilkos áldozatai között van egy román nő és kislánya is.