Idegen gyerekeket küldtek Csehországból taxival egy szlovák nőnek

2019.06.04. 11:36

A hétvégén valaki Csehországból taxival küldött át egy 2 és egy 4 éves kisgyermeket Szlovákiába, az állítólagos nagymamájukhoz. A nő nem tudott arról, hogy lennének unokái – számolt be a nem mindennapi esetről a Paraméter.sk. A történet óriási felháborodást keltett mindkét országban, a szlovák és a cseh rendőrség nyomoz a hozzátartozók után.

A múlt pénteken a cseh-szlovák határhoz közeli Csaca településen egy idős asszony házához beállított egy csehországi taxis, azzal, hogy meghozta a nő két unokáját. A taxis szerint egy szomszédos csehországi kisvárosban egy nő rakta be a taxiba a 2 és 4 éves kislányt, aki megadta a csacai nő címét, és előre kifizette a fuvardíjat. Mint kiderült, a csacai asszonynak nincsenek unokái, és sosem látta a két kisgyereket.

A gyerekek a keresztnevükön kívül mást nem tudtak elárulni magukról.

Az „állítólagos nagymamának” nincsenek unokái, viszont a taxisnak az ő címét adta meg Csehországban egy ismeretlen nőForrás: Szlovák Gyámügyi Hivatal

Az idős szlovák nő, akit sokkoltak a történtek, riasztotta a helyi rendőrséget. Azok a kicsiket átadták a csacai szociális hivatalnak, amelynek munkatársai viszont a több száz kilométerre lévő mezőlaborci gyermekotthonba szállították át őket.

Azért ilyen messze, mert ebbe a kelet-szlovákiai intézetbe kerülnek az olyan kiskorúak, akik kísérő nélkül érkeznek Szlovákiába külföldről.

A rendőrség múlt pénteken kezdte vizsgálni, hogyan kerültek a gyerekek a taxiba, és ki küldte őket ide Csehországból. Jelenleg eljárás folyik gyermekek elhagyása ügyében

– nyilatkozta a hétvégén a Joj TV-nek Jana Baloghová, a Zsolna kerületi rendőrszóvivő.

A szlovák rendőrség a cseh kollégáikkal közösen indított nyomozást „gyermekek elhagyása” ügyébenForrás: Szlovák Gyámügyi Hivatal

A szlovák kereskedelmi csatorna információi szerint a hét elején a csacai rendőrségnél jelentkezett egy másik idős nő, mint a kicsik állítólagos nagymamája, és elképzelhető, hogy ő lehetett az, aki taxiba ültette a gyerekeket. A szlovák rendőrség azonban ezt nem erősítette meg, és további részleteket a gyermekek érdekeire hivatkozva nem közölt.