Beatrix von Storch, a bevándorlásellenes, jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) párt alsóházi (Bundestag) frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy csütörtökön törvénytervezetet nyújtanak be az Irán által finanszírozott libanoni eredetű terrorszervezet, a Hezbollah teljes körű betiltása érdekében. A CDU és a baloldali pártok viszont nem támogatják a Hezbollah betiltását.

A vállaltan Izrael-ellenes, a zsidó állam megszüntetésért küzdő, Libanonban, iráni pénzen alapított Hezbollah terrorszervezet katonai szárnya Németországban be van tiltva, a politikai szárnya viszont szabadon működhet, gyűlöletet keltve ez által a zsidó lakosság ellen.

A Hezbollah katonái Irakban, a szervezet zászlóival. A kép illusztrációForrás: AFP/Haidar Hamdani

Mivel a német kormánypártoknak (CDU/CSU és SPD) szükségük van a migráns hátterű, iszlám vallású szavazókra, ezért nem hajlandóak betiltani a Hezbollah politikai szárnyát, sőt még terrorszervezetté sem akarják nyilvánítani azt.

A Hezbollah terrorszervezetnek minősül az Egyesült Államokban, Izraelben, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Japánban és Hollandiában. Ezekben az államokban a tevékenysége teljes körűen be van tiltva.

Pénteken Mike Pompeo amerikai külügyminiszter sürgette Angela Merkel német kancellárt a szervezet törvényen kívül helyezésére, mindhiába.Szombaton aztán antiszemita és Izrael-ellenes demonstrációra került sor Berlinben, a Hezbollah társszervezésében.

Ez ellen tiltakozó megmozdulást rendeztek a német főváros zsidó szervezetei, amelyhez csatlakozott az amerikai és az izraeli nagykövet is.Annak érdekében, hogy elejét vegyék az ilyen jellegű antiszemita rendezvényeknek és a muszlim migránsok további radikalizálódásának, Beatrix von Storch, a bevándorlásellenes, jobboldali Alternatíva Németországnak (Alternative für Deutschland-AfD) párt alsóházi (Bundestag) frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy csütörtökön törvénytervezetet nyújtanak be a Hezbollah teljes körű betiltása, és terrorszervezetté nyilvánítása érdekében - írja a Voice of Europe. 

Beatrix von StorchForrás: Facebook

Von Storch asszony szerint a Hezbollah politikai szárnyának a törvényes működése Németországban megsérti az alaptörvény (Grundgesetz) 9. cikkelyét, mivel gyűlöletet kelt különböző népcsoportok, konkrétabban a zsidóság ellen.Bernd Baumann, az AfD alsóházi frakciójának titkára ezenkívül még fegyvercsempészettel és drogkereskedelemmel is megvádolta a szervezetet.

A politikus véleménye alapján a Hezbollah együttműködik a német alvilág egyre jelentősebb részét uraló, családi alapon szerveződő libanoni klánokkal is.

A libanoni bűnözők berlini tevékenységéről itt és itt írtunk.

Mindezek ellenére nincs realitása annak, hogy a csütörtöki, a Bundestagban sorra kerülő vita után ténylegesen betiltsák a Hezbollah politikai szárnyát, és nem is fogják azt terrorszervezetté minősíteni, mert ez sértené a CDU és a baloldali pártok érdekeit, megnehezítve azáltal a muszlim migráns hátterű szavazók további toborzását.