Hidvéghi Balázs: Weber a saját frakciójának a szabályával sincs tisztában

WEBER, Manfred
Passau, 2019. március 6. Manfred Weber, az Európai Néppárt, az EPP frakcióvezetője és csúcsjelöltje az európai parlamenti választásokon, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) hamvazószerdai rendezvényén Passauban 2019. március 6-án. A politikai hamvazószerdának is nevezett napon a német pártok képviselői találkoznak a támogatóikkal és beszédeket mondanak. MTI/EPA
Vágólapra másolva!
Manfred Weber úgy látszik, nincs tisztában saját frakciója működési szabályzatával, amelyben felfüggesztett vagy korlátozott tagság nem szerepel - mindezt Hidvéghi Balázs mondta az Origónak annak kapcsán, hogy Weber korábban azt közölte, nem állíthatnak a Fidesz képviselői alelnököt a frakcióban. 
Vágólapra másolva!

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának újraválasztott elnöke arról beszélt: a Fidesz képviselői nem kaphatnak pozíciókat a politikai csoport irányító testületében, mivel a párt tagsága fel van függesztve.

Hidvéghi: Weber úgy látszik, nincs tisztában saját frakciója működési szabályzatával Forrás: MTI/EPA/Lukas Barth-Tuttas

Mindezzel kapcsolatban megkerestük Hidvéghi Balázst, a kormánypártok EP-képviselőjét, aki azt mondta,

a Fidesz az EPP-frakció teljes jogú tagja.

Mint arról korábban beszámoltunk,

nekünk a magyar emberek és a bevándorlás megállítása a fontos, ehhez keresünk szövetségeseket és pozíciókat az új EP-ben

- minderről Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője beszélt az Origónak. Szólt arról is, hogy továbbra sem támogatják sem Manfred Weber, sem Frans Timmermans bizottsági elnöki ambícióit. Közölte, a magyar ellenzék ismét a bevándorláspárti oldalra állt.